Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Colonel în Armata Austriei: 'Am subestimat Rusia! Realitatea ne-a prins'

voanews.com
rachete rusia

Atacurile masive cu rachete din ultimele săptămâni au arătat "că rușii încă mai au capabilități pe care le-am subestimat până acum", spune în direct la TV colonelul Markus Reisner de la Forțele Armate Austriece la postul ZDF.

În momentul în care Rusia a decis să atace infrastructura critică a Ucrainei, "realitatea ne-a prins".

Reisner este fost director al Academiei Militare a forțelor armate austriece și este un personaj des citat în presa din Germania și Austria pe tema războiului din Ucraina.

Ucraina a suferit un atac devastator al Rusiei în urmă cu câteva zile. Aproximativ 100 de rachete au lovit Ucraina, țara fiind lăsată în beznă și frig, în multe orașe. La două centrale nucleare din Ucraina, unitățile de reactoare au fost închise automat din motive de siguranță.

Atacurile rusești au slăbit apărarea antiaeriană a Ucrainei. În primele zile de război, armata rusă i-a atacat în mod special, a indicat Reisner la postul german televiziune - NTV. Vara, armata ucraineană a folosit apărarea antiaeriană pentru a-și proteja zonele de așezare, adică zonele în care sunt depozitate trupele și armele, în pregătirea ofensivelor împotriva Rusiei. Dar a existat o lipsă de provizii pentru apărarea aeriană ucraineană. Arsenalele de rachete antiaeriene au fost golite, relatează Reisner.

Obținerea de provizii de muniție este dificilă. Pentru că Ucraina folosește sisteme de design sovietic. „Deci nu poți furniza Ucrainei rachete S-300 pentru că nu există în Europa”, spune expertul militar. De aceea este important să livrezi rapid sisteme europene sau americane: „Apoi sunt cantitățile de muniție potrivite pentru continuarea acestei lupte defensive”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.