Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Colosul Boieng a intrat pe lista neagră a agenției de rating S&P

Lista neagra The black list

Agenţia de evaluare financiară S&P Global Ratings a pus joi sub supraveghere ratingul ”A-” al Boeing, cu perspectivă negativă, din cauza creşterii costurilor şi a ieşirilor de fonduri provocate de întârzierea recertificării aeronavelor 737 MAX, care sunt consemnate la sol la nivel mondial din martie 2019, transmite Reuters, scri News.ro.

S&P anticipează ca raportul dintre fondurile din operaţiuni şi datorii al Boeing să scadă sub 30% în 2020, în urma anunţului din această săptămână al companiei că nu va obţine acordul pentru revenirea în serviciu a aeronavelor 737 MAC înainte de jumătatea anului.

”Acest fapt va însemna o perioadă mai lungă de ieşiri de capital decât anticipam pentru 2020, precum şi o reducere mai mică a datoriilor în a doua jumătate a anului, pentru că Boeing va livra mai puţine avioane”, potrivit unui comunicat al S&P Global Ratings.

Agenţia a arătat că ar putea retrograda ratingul Boeing sub nivelul ”A-” dacă raportul dintre fonduri şi datorii nu va urca peste 30% în următoarele 12-24 de luni, sau dacă consemnarea 737 MAX va afecta permanent reputaţia Boeing în faţa clienţilor şi autorităţilor de reglementare.

Miercuri, Fitch Ratings a redus la rândul ei perspectiva Boeing de la stabilă la negativă şi a confirmat ratingul companiei la nivelul ”A-”, menţionând riscurile legate de momentul revenirii în serviciu a 737 MAX.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.