Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Colosul Vienna Insurance Group a înregistrat anul trecut un avans de 3,7% al primelor subscrise, până la 9,4 miliarde de euro

R Street Institute
deficit economie buget

Grupul austriac de asigurări Vienna Insurance Group (VIG), liderul pieţei româneşti de asigurări, a înregistrat anul trecut un avans de 3,7% al primelor subscrise, până la 9,4 miliarde de euro. VIG deţine în România companiile de asigurări Asirom, Omniasig şi BCR Asigurări de Viaţă. În 2016, VIG a preluat şi AXA Life Insurance, filiala din România a grupului francez AXA specializată în asigurări de viaţă.

Profitul înainte de impozitare al grupului a crescut cu 8,8% în 2017, la 442,5 milioane de euro, de la 406,7 milioane de euro în 2016. ”Această majorare de 8,8% a profitului s-a datorat în principal îmbunătăţirii ratei combinate şi creşterii rezultatelor din subscrierea de asigurări de viaţă în Republica Cehă şi Slovacia. Polonia a înregistrat o creştere semnificativă a profitului, datorită în principal stabilizării businessului de asigurări auto. Companiile din regiunea Europei Centrale şi de Est contribuie deja cu 57% din profitul total înainte de impozitare”, se arată în comunicat.

Excluzând produsele de asigurare de viaţă cu primă unică, VIG a înregistrat o creştere mai accelerată a primelor subscrise, de 6,2%.

”Cu excepţia asigurărilor de viaţă cu primă unică, toate liniile de business au înregistrat creştere. Ratele de creştere a primelor brute subscrise au fost semnificative în special în Slovacia (+10,6%), Ungaria (+10%), Bulgaria (+9,8%), Polonia (+8,2%) şi Republica Cehă (+4,9%)”, se arată în comunicat.

Pe segmentul “alte pieţe”, în 2017 creşterea a fost semnificativă în special în Bosnia-Herţegovina (+23,2%) şi Serbia (+12,4%). Regiunea Europei Centrale şi de Est a ajuns deja să genereze 55,1% din totalul primelor grupului în 2017, potrivit companiei.

”Cea mai mare parte a primelor brute a fost înregistrată pe segmentul de asigurări daune/accidente (28,1%), urmat de linia de asigurări de viaţă cu prime regulate (27,4%), asigurările de răspundere civilă auto (14,9%), asigurările de viaţă cu primă unică (12%), asigurările Casco (11,7%) şi asigurările de sănătate (5,9%)”, se arată în comunicat.

VIG consideră că asigurările de sănătate au un potenţial de creştere semnificativ, în special în regiunea Europei Centrale şi de Est (ECE). Primele pe această linie de business au crescut cu 9,3% în 2017, la aproximativ 564 milioane de euro. În regiunea ECE, primele din asigurări de viaţă au înregistrat o creştere de 43%, potrivit companiei, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.