Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Columbia a confiscat circa 3.500 de aripioare de rechin cu destinaţia Hong Kong

theguardian.com
rechin

Autorităţile columbiene au anunţat vineri că au confiscat un transport de 3.493 de aripioare de rechin care urmau să fie traficate ilegal în Hong Kong de pe aeroportul din Bogota, relatează Reuters.

Autorităţile de mediu din capitală au declarat că această cantitate de aripioare semnifică faptul că au fost omorâţi între 900 şi 1.000 de rechini cu dimensiuni între 1 şi 5 metri lungime.

În unele ţări, aripioarele de rechin sunt vândute sub pretextul că ar aduce unele beneficii pentru sănătate, informează Agerpres.

Marfa - ambalată în zece pachete şi rezultată din pescuitul ilegal - provenea din municipiul Roldanillo, din sud-vestul Columbiei, a indicat secretarul pentru Mediu de la Bogota. "Compania de transport maritim a fost cea care a alertat iniţial autorităţile de mediu şi poliţia", a declarat Carolina Urrutia. "Poliţia efectuează prelevarea de probe pentru a afla cu exactitate ce specii sunt, însă cunoaştem faptul că există mai mult de trei specii de rechin în apele columbiene", a adăugat oficialul.

Poliţia naţională va conduce această anchetă, a adăugat Urrutia, precizând că au fost solicitate companiei de transport maritim toate informaţiile referitoare la expeditor şi destinatarul final al transportului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.