Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Columbia a recunoscut oficial Palestina ca stat suveran

Jurnalistii.ro
steag palestina

MAE de la Bogota a anunțat că fostul președinte columbian Juan Manuel Santos a luat decizia de a recunoaște Palestina ca stat suveran în ultimele zile ale mandatului său, însă Administrația succesorul său, Ivan Duque, a anunțat că va studia implicațiile deciziei, confirmând însă că aceasta este legal, conform mediafax.

"Aș dori să vă informez că, în numele guvernului din Columbia, președintele Juan Manuel Santos a decis să recunoască Palestina ca stat liber, independent și suveran", se afirmă într-o scrisoare, datată 3 august, adresată reprezentantului palestinian în Columbia.

Documentul a fost dezvăluit miercuri de Ministerul de Externe de la Bogota, relatează site-ul cotidianului Jerusalem Post.

Juan Manuel Santos, laureat al Premiului Nobel pentru Pace, și-a încheiat marți cel de-al doilea mandat de președinte al Columbiei, fiind succedat de conservatorul Ivan Duque.

"Așa cum poporul palestinian are dreptul de a își constitui un stat independent, Israelul are dreptul să trăiască în pace cu vecinii săi", se mai afirmă în scrisoare.

Palestina a fost recunoscută drept stat suveran de Adunarea Generală a ONU, Curtea Penală Internațională și cel puțin 136 de țări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.