Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Columbia: ELN eliberează o femeie-militar și cei doi copii capturați înaintea armistițiului

ultimasnoticias.com.ve
rebeli eln

Armata de Eliberare Naţională (ELN) a eliberat vineri o femeie subofiţer şi pe cei doi copii ai săi, de 6 şi 8 ani, pe care i-a răpit cu puţin timp înainte de intrarea în vigoare a unui armistiţiu cu guvernul columbian, scrie AFP, citat de Agerpres.

"Subofiţerul Karina Ramrez a fost eliberată împreună cu cei doi copii ai săi datorită intervenţiei Oficiului Avocatului Poporului", a anunţat pe Twitter Ministerul columbian al Apărării.

"Au fost primiţi în stare de sănătate aparent bună", a afirmat la rândul său biroul Avocatului Poporului într-o declaraţie făcută presei.

Cu puţin timp înainte de un armistiţiu bilateral care a început joi, rebelii de inspiraţie Guevara au răpit această familie în timp ce se deplasa într-o zonă din apropierea frontierei cu Venezuela, pe 3 iulie.

Comandanţii gherilei şi guvernul discută din noiembrie pentru a pune capăt celor şase decenii de conflict armat.

Părţile aspiră să prelungească actualul armistiţiu şi să pună capăt extorcării, răpirii şi altor infracţiuni, începând cu 3 august.

Următoarea rundă de discuţii va avea loc pe 14 august în Venezuela, cu scopul de a dezarma aproximativ 5.900 de combatanţi.

Sub imboldul preşedintelui Gustavo Petro, guvernul columbian negociază încă de la sfârşitul lui 2022 cu ELN, ultima gherilă formată ca atare încă activă în Columbia. Discuţiile au început în noiembrie la Caracas, înainte de a continua în martie la Ciudad de Mexico.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.