Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Columbia şi Ecuador, plan comun de combatere a traficului de droguri

vrt.be
droguri

Forțele armate ale Columbiei și Ecuadorului au semnat miercuri un acord privind limitarea traficului de droguri și a crimei organizate la frontiera comună, au anunțat autoritățile din ambele țări, anunță Reuters, citat de Rador.

Columbia și Ecuador împart o graniță poroasă care se întinde pe aproximativ 586 de kilometri și unde bandele criminale și grupurile armate ilegale fac contrabandă și trafic de droguri.

Planul de protecție a frontierei va include operațiuni la nivel operațional, tactic și strategic între unitățile operaționale, precum și decizii care urmează să fie convenite de miniștrii apărării din ambele țări, a precizat într-un comunicat comandamentul comun al forțelor armate din Ecuador. "Nu vor scădea eforturile noastre de a elimina traficul de droguri, infracțiunile de mediu, contrabanda și alte infracţiuni", a declarat generalul Helder Giraldo, comandantul general al armatei columbiene.

În noiembrie, guvernul președintelui columbian, Gustavo Petro, a făcut apel la țările cu care are graniță comună să colaboreze în cadrul unei ofensive militare împotriva grupurilor armate ilegale. Pe lângă Ecuador, Columbia are graniță cu Brazilia, Venezuela, Peru și Panama.

Potrivit unor surse din securitate, în regiunile de frontieră ale Columbiei se găsesc culturi extinse de coca, principalul ingredient al cocainei, laboratoare de droguri și rafinării ilegale de petrol, precum și grupuri armate ilegale care au legături cu cartelurile mexicane de droguri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.