Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Columbia va continua să îi găzduiască pe cei aproximativ 1.000 de dezertori din armata venezueleană

RTBF
venezuela dezertare

Columbia a afirmat la sfârşitul săptămânii trecute că va continua să îi găzduiască pe cei aproximativ 1.000 de dezertori din armata venezueleană care s-au refugiat pe teritoriul său, după ce unii dintre aceştia au afirmat că sunt pe punctul de a fi expulzaţi, relatează AFP preluată de Agerpres.

Sprijinul columbian, care cuprinde hrană şi locuinţă, va fi menţinut până la identificarea unor "măsuri pentru soluţii pe termen mediu", a informat Ministerul de Externe de la Bogota într-un comunicat.

Cu o zi înainte, dezertori venezueleni găzduiţi în oraşele de frontieră Cucuta şi Villa del Rosario au afirmat în presa locală că se tem că vor fi daţi afară din centrele de primire.

"Ne-au spus că avem trei sau patru zile pentru a pleca şi a găsi un loc unde să mergem, că ne vor da o saltea, un cearceaf şi 300.000 de pesos (110 dolari)", a spus un individ care s-a prezentat ca fiind sergentul Luis Gonzalez.

Ambasadorul venezuelan în Columbia numit de liderul opoziţiei Juan Guaido, preşedinte autoproclamat, a anunţat că poartă discuţii cu autorităţile columbiene pentru a obţine permisiunea pentru aceşti dezertori de a continua în ţara lor de refugiu o carieră în alte domenii de activitate.

Recunoscut de peste 50 de ţări, printre care Statele Unite, Juan Guaido a oferit amnistie militarilor care încetează să mai asculte ordinele preşedintelui Nicolas Maduro.

Liderul socialist de la Caracas beneficiază în continuare de sprijinul forţelor armate venezuelene, care numără peste 365.000 de membri, cărora li se adaugă 1,6 milioane de miliţieni civili.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.