Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Columbianul Rigoberto Uran şi-a anunţat retragerea

ctfassets.net
paraciclism

Ciclistul columbian Rigoberto Uran, care a urcat de două ori pe podium în Turul Italiei şi o dată în Turul Franţei, şi-a anunţat retragerea la finalul acestui sezon, a anunţat, duminică, echipa EF Education-Easypost, citată de AFP, potrivit news.ro.

Supranumit ''El Toro de Urrao" (Taurul din Urrao, oraşul său natal), Uran, în vârstă de 37 de ani, face parte din "generaţia de aur" a ciclismului columbian, la fel ca Egan Bernal sau Nairo Quintana.

Uran s-a clasat pe 2 la Turul Italiei în 2013 şi 2014 şi pe 2 la Turul Franţei în 2017, cucerind medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012.

Copilăria sa a fost marcată de momente tragice, după ce tatăl său, care l-a iniţiat în ciclism, a fost asasinat în circumstanţe tulburi de paralimitarii de extremă dreapta în 2001. Constrâns să lucreze ca vânzător de bilete de loterie pentru a-şi ajuta familia, el a devenit ciclist profesionist la vârsta de 16 ani.

În afara carierei de ciclist, Rigoberto Uran este unul dintre cei mai cunoscuţi antreprenori din ţară, graţie unei mărci de îmbrăcăminte pe care a creat-o în urmă cu zece ani. El deţine, de asemenea, restaurante şi un post de televiziune în Columbia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.