Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comandantul armatei ucrainene dezvăluie 'acțiuni tactice' de amploare la Bakhmut: 'Au împiedicat până acum inamicul să încercuiască orașul'

podul.ro
Oleksandr Sirski

Comandantul Forțelor Terestre ale Forțelor Armate ucrainene, Oleksandr Sirskyi, a spus că urgența de a ține orașul Bakhmut de către Ucraina este în creștere.

„Fiecare zi de apărare a orașului ne permite să câștigăm timp pentru a pregăti rezervele și a pregăti viitoare operațiuni ofensive. În același timp, în luptele pentru această fortăreață, inamicul pierde cea mai pregătită parte din armata lui – unitățile de asalt Wagner”. a declarat Syrskyi, citat de presa ucraineană.

Comandantul a atras atenția asupra ultimelor declarații făcute de șeful Wagner - Evgheni Prigojin, care confirmă că capturarea orașului va da mână liberă forțelor sale  pentru ofensive ulterioare cu utilizarea armatei și a unităților aeriene.  "Acest lucru dovedește încă o dată rolul foarte important al Bahmut în sistemul general de apărare al grupului nostru. Mii de inamici care au murit în timpul asaltării orașului sunt o confirmare clară a acestui lucru", a subliniat Sirsky. El a adăugat că fiecare zi de rezistență oferă ucrainenilor timp prețios pentru a reduce capacitățile ofensive ale rușilor.

„Situația rămâne foarte dificilă”

"Apărarea Bakhmutului se desfășoară de aproape 10 luni. Forțele de apărare au întreprins o serie de acțiuni tactice care au împiedicat până acum inamicul să încercuiască orașul. Dar situația rămâne foarte dificilă", a scris Syrsky. "Fiecare mișcare și decizie aici o poate schimba dramatic. Fiecare zi este de cea mai mare valoare", a concluzionat el.

Context

În ultimele săptămâni situația la Bakhmut a devenit tot mai dificilă.  Președintele Volodimir Zelenski a instruit armata să lupte pentru zonă. Președintele ucrainean susține că orașul nu este înconjurat. Potrivit acestuia, apărarea Bakhmutului permite Forțelor Armate ucrainene să pregătească simultan un contraatac.

Forțele rusești se laudă că au mai luat un sat

Mercenarii Wagner conduși de Evgheni Prigojin aplică o tactică deja cunoscută de la începutul războiului din Ucraina. Forțele conduse de Prigojin înaintează pe linia frontului și îi „prind” pe soldații ucraineni în „clește”. Ultimul sat revendicat de liderul Wagner este Dubovo-Vasilevka, sat de la nord-vest de Bakhmut. "Dubovo-Vasilevka este complet sub controlul PMC Wagner. Se luptă la periferie. Întregul teritoriu al așezării este sub noi", a spus Prigozhin, ale cărui cuvinte au fost publicate de serviciul său de presă în canalul său Telegram, titrează TASS.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.