Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Brigăzile speciale Wagner înaintează și strâng și mai tare cleștele în jurul Bakhmut: ucrainenii, sub foc continuu

nationalinterest.org
grupul wagner

Mercenarii Wagner conduși de Evgheni Prigojin aplică o tactică deja cunoscută de la începutul războiului din Ucraina. Forțele conduse de Prigojin înaintează pe linia frontului și îi „prind” pe soldații ucraineni în „clește”. Ultimul sat revendicat de liderul Wagner este Dubovo-Vasilevka, sat de la nord-vest de Bakhmut.

"Dubovo-Vasilevka este complet sub controlul PMC Wagner. Se luptă la periferie. Întregul teritoriu al așezării este sub noi", a spus Prigozhin, ale cărui cuvinte au fost publicate de serviciul său de presă în canalul său Telegram, titrează TASS.

De ce e importantă preluarea satului

Preluarea acestui sat este una strategică pentru forțele rusești, asta pentru că pot avansa în acest fel spre sud, unde au posibilitatea să facă legătura cu zona Krasne, iar în acets fel Bakhmutul este încercuit complet. Se poate vedea asta și pe harta de mai jos.

Pe 16 februarie, șeful interimar al Republicii Populare Donețk, Denis Pușlin, a declarat că forțele ruse au luat toate înălțimile principale din zona Bakhmut.

Ce spuneau anterior ucrainenii

Armata ucraineană a recunoscut miercuri că forțele ruse continuă să avanseze în orașul Bakhmut din estul țării, a anunțat miercuri, într-o actualizare de seară, Statul Major al Ucrainei, citat de CNN. „Inamicul continuă să avanseze în sectorul Bakhmut. Ei nu încetează să ia cu asalt orașul Bakhmut”, potrivit actualizării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.