Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comandantul Gărzii de Coastă din Turcia, în vizită de lucru la Poliţia de Frontieră Română

politia de frontiera
"Sesiunile de discuţii la care au participat delegaţiile celor două părţi au vizat eficientizarea măsurilor întreprinse în vederea combaterii migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în regiunea Mării Negre, precum şi intensificarea cooperării bilaterale", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF) transmis, vineri, AGERPRES.

Prin această întâlnire bilaterală s-a avut în vedere inclusiv realizarea unui schimb de experienţă în materie de management al frontierei maritime, ţinând cont de poziţia geostrategică la Marea Neagră a României şi Turciei, evidenţiază sursa citată.

"Importantă în context este semnarea Minutei întâlnirii de lucru care prevede Calendarul activităţilor comune pentru anul 2023 în domeniul combaterii migraţiei ilegale şi a infracţionalităţii transfrontaliere la Marea Neagră, precum şi a pregătirii profesionale specifice în domeniul maritim", arată comunicatul IGPF.

A fost realizată o prezentare a capabilităţilor Centrului Operaţional de Coordonare din cadrul IGPF, fiind efectuată şi o vizită la Garda de Coastă din Constanţa, structura omologă din componenţa Poliţiei de Frontieră Române, unde a fost organizat un exerciţiu de salvare a vieţilor omeneşti pe mare (SAR - Search and Rescue).

La final, delegaţia Gărzii de Coastă din Turcia a apreciat modul de asigurare a securităţii frontierei maritime, infrastructura, capabilităţile tehnice şi operaţionale ale Gărzii de Coastă române, precum şi modul de acţiune în ceea ce priveşte prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale.

În perioada 6-9 septembrie 2022, a avut loc Reuniunea bilaterală la nivel înalt între conducerea IGPF, reprezentat de inspectorul general, comisar şef de poliţie Victor Ivaşcu, şi comanda Gărzii de Coastă din Republica Turcia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.