Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comandantul suprem al fortelor NATO: Efectivele NATO trebuie suplimentate in Romania

breedlove

Comandantul suprem al fortelor NATO din Europa, generalul Philip Breedlove a declarat ca este nevoie de o suplimentare a efectivelor NATO in Romania, Plonia si in tarile Baltice pentru a contracara presiunile Rusiei si amenintarile islamiste.

"Din cauza presiunilor intense pe care le resimţim acum în estul Europei şi în contextul măsurilor de garantare a securităţii aplicate în ţările baltice, în Polonia şi în România, avem nevoie de prezenţă militară suplimentară prin rotaţie", a argumentat generalul Philip Breedlove, citat de publicaţia Stars & Stripes, denuntand zborurile facute de Rusia in perimetrul statelor Occidentale si riscurile teroriste reprezentate de Statul Islamic.

"În opinia mea, cred că ruşii ne transmit un mesaj, acela că sunt o mare putere", a precizat generalul Philip Breedlove. "Au fost efectuate zboruri în formaţii mari, cu traiectorii provocatoare", a subliniat Breedlove, despre zborurile Rusei in apropierea mai multor state europene.

"Am avut dreptate în privinţa menţinerii unei prezenţe permanente în Europa. Acum, pe fondul presiunilor intense resimţite în estul Europei (...), considerăm necesară o prezenţă militară suplimentară prin rotaţie, până când situaţia se va normaliza", a subliniat Breedlove, citat de site-ul BreakingDefense.com.

Breedlove nu a precizat cum vor fi distribuite noile efective NATO in Europa de est, informeaza Mediafax.

Săptămâna trecută, Alianţa Nord-Atlantică a anunţat efectuarea a numeroase operaţiuni de interceptare în contextul intensificării activităţilor aeriene ale Rusiei în Marea Neagră, Marea Baltică şi Marea Nordului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.