Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comănescu a discutat în Iordania despre Cooperarea bilaterală şi situaţia din Orientul Mijlociu

04-lazar-comanescu-agerpres

Cooperarea bilaterală, dar şi evoluţiile din Orientul Mijlociu au constituit teme ale discuţiilor avute de ministrul afacerilor externe, Lazăr Comănescu, cu oficiali de la Amman, în contextul vizitei efectuate marţi şi miercuri în Regatul Haşemit al Iordaniei.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe, transmis AGERPRES, Comănescu a avut întrevederi cu preşedintele Senatului iordanian, Faisal Al-Fayez, viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe şi expatriaţilor, Nasser Judeh, precum şi cu viceprim-ministrul pentru afaceri economice şi ministrul de stat pentru afaceri investiţionale al Iordaniei, Jawad Anani.

Citește și: SOMAȚIE pentru Klaus Iohannis: 'Este necesar să clarifice lucrurile'

"Convorbirile cu (...) Nasser Judeh s-au centrat pe modalităţile de consolidare şi continuare a cooperării şi relaţiilor bilaterale foarte bune între România şi Iordania. A fost exprimat interesul ambelor părţi pentru creşterea schimburilor comerciale, dezvoltarea de noi proiecte de cooperare în sectoare precum IT şi comunicaţii, sănătate, agricultură, energie, educaţie, turism etc. Şefii diplomaţiei din cele două state au analizat, de asemenea, aspectele cooperării în context regional şi au realizat un schimb de opinii cu privire la evoluţiile din Orientul Mijlociu, precum problematica refugiaţilor, procesul de pace israeliano-palestinian, crizele din Siria şi Irak şi necesitatea combaterii terorismului şi a radicalizării", precizează MAE.

Cu Faisal Al-Fayez şeful diplomaţiei române a discutat în special despre dezvoltarea diplomaţiei parlamentare. În context, Comănescu a retransmis invitaţia adresată de preşedintele României suveranului haşemit de a vizita ţara noastră, anunță Agerpres.

"În cadrul întrevederii cu viceprim-ministrul pentru afaceri economice, ministrul de stat pentru afaceri investiţionale al Regatului Haşemit al Iordaniei, Jawad Anani, au fost abordate, în mod special, aspectele care ţin de cooperarea bilaterală economică, fiind analizate cele mai eficiente modalităţi de dezvoltare a unui cadru cuprinzător care să conducă la aprofundarea şi diversificarea relaţiilor economice româno-iordaniene. La finalul întâlnirii, în prezenţa celor doi demnitari, a fost semnat Memorandumul de înţelegere între Camera de Comerţ şi Industrie a României şi Camera de Comerţ şi Industrie a Regatului Haşemit al Iordaniei, de către preşedinţii celor două instituţii", arată MAE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.