Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Combaterea criminalităţii transfrontaliere şi a migraţiei ilegale, printre priorităţile stabilite la întâlnirea miniştrilor de interne român şi moldovean

Carmen Dan

Combaterea criminalităţii transfrontaliere şi a migraţiei ilegale, managementul frontierelor, cooperarea poliţienească, asistenţa în situaţii de urgenţă, precum şi formarea profesională a personalului s-au numărat printre priorităţile stabilite în cadrul întâlnirii dintre ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, şi viceprim-ministrul şi ministrul Afacerilor Interne al Republicii Moldova, Andrei Năstase, potrivit agerpres.ro.

Întrevederea a avut loc în contextul vizitei în România a delegaţiei din Republica Moldova, condusă de premierul Maia Sandu.

Citește și: Verdict DRAMATIC al medicilor privind starea de sănătate a lui Mihai Constantinescu

"În cadrul discuţiilor, ministrul Carmen Dan a reiterat sprijinul nemijlocit pe care Ministerul român al Afacerilor Interne va continua să îl acorde în procesul de reformă în care este angrenat ministerul omolog din Republica Moldova pentru consolidarea parcursului european", informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) transmis marţi.

De asemenea, Carmen Dan a evidenţiat faptul că partea română dispune de experţi foarte bine pregătiţi în toate domeniile, inclusiv în ceea ce priveşte standardele europene menţionând încheierea cu succes a Preşedinţiei Consiliului UE, cu multe reuşite pe componenta de afaceri interne.

Pentru continuarea şi dezvoltarea acestor proiecte cei doi oficiali au convenit asupra unei forme noi de cooperare prin întâlniri periodice la nivel de experţi, aceste întâlniri urmând să aibă loc în Republica Moldova şi în România.

Citește și: Președintele Tribunalului Timiș, scrisoare care provoacă CUTREMUR în magistratură

"Au mai fost abordate chestiuni legate de întărirea conlucrării regionale, inclusiv din perspectiva participării viitoare a autorităţilor de resort din Ucraina la activităţile de cooperare din cadrul Centrului Comun de Contact de la Galaţi", se arată în comunicat.

După întâlnirea oficială de la Ministerul Afacerilor Interne, viceprim-ministrul şi ministrul Afacerilor Interne al Republicii Moldova a fost invitat să viziteze sediul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră Române, unde vor fi prezentate facilităţile autorităţilor române în ceea ce priveşte supravegherea şi controlul frontierei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.