Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comedia 'Comme il vous plaira' de Shakespeare a câştigat patru premii Molière la gala de la Folies Bergère

shakespeare

O versiune a comediei "Comme il vous plaira/ Cum vă place", de William Shakespeare, a câştigat patru statuete la prestigioasa ceremonie a premiilor Molière, luni seară, la care sunt recompensate producţiile teatrale din Franţa, scrie BFM TV.

Această a 33-a ediţie a fost marcată de valul MeToo în teatru, cu o acţiune la care au participat militanta feministă Alice Coffin şi actriţa Adèle Haenel în faţa Folies Bergère în timpul ceremoniei, la apelul unui colectiv care denunţă violenţele sexuale şi sexiste din sector, conform news.ro.

În interiorul sălii, apeluri au fost lansate de actriţa Nathalie Mann, reprezentanta "Actrices et Acteurs de France Associés, pe scenă: "Nu ştiţi întotdeauna ceea ce se întâmplă în teatrele voastre!". Ea a cerut "numirea unui referent sau a unei referente” pentru violenţa sexuală şi de gen în instituţiile de teatru, aşa cum este cazul pe platourile de filmare.

Pauline Bureau, care a câştigat premiul Molière pentru autoare francofonă în viaţă pentru piesa ei despre o echipă de fotbal feminin, a amintit că "18% din banii publici merg către companiile conduse de femei”.

Umorul, comedia muzicală şi spectacolele de magie au format palmaresul pentru această ceremonie, care a coincis cu aniversarea a 400 de ani de la naşterea lui Molière, dar şi cu o scădere a prezenţei în teatre.

Comedia shakesperiană, într-o versiune de Léna Bréban, a dominat seara cu patru statuete: "cel mai bun spectacol al unui teatru privat", "cea mai bună punere în scenă într-un teatru privat", "cea mai bună actriţă într-un teatru privat" (Barbara Schulz), "cea mai bună actriţă într-un rol secundar" (Ariane Mourier).

O altă comedie, "Berlin Berlin", despre un cuplu care vrea să fugă în timpul Războiului rece în Occident, a câştigat premiul Molière pentru "cea mai bună comedie" şi "cea mai bună comedie într-un teatur privat" (Maxime d'Aboville).

Comedia muzicală "Les Producteurs", pusă în scenă de Alexis Michalik, a primit două statuete Molière ("cel mai bun spectacol muzical" şi "revelaţie masculină" pentru Benoît Cauden).

Cuplul de regizori apreciaţi ai momentului, Christian Hecq şi Valérie Lesort, a fost recompensat cu două statuete (creaţie vizuală şi punere în scenă pentru un spectacol la un teatru public) pentru "Le Voyage de Gulliver".

Gala premiilor Molière a fost organizată fără public în 2020 şi a fost anulată anul trecut din cauza pandemiei de Covid.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.