Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O navă din Galați a fost numită după funcționara care a scris proiectul cu fonduri europene

viata libera
nava camelia galati

O navă de croazieră va face curse pe Dunăre, la Galați. Este vorba despre o ambarcațiune construită cu fonduri europene la comanda Consiliului Județean Galați. Nava a fost botezată Camelia, după numele funcționarei care a întocmit proiectul cu fonduri europene.

Nava a costat 500.000 de euro, din care 300.000 de euro au fost fonduri europene. Vaporul are 30 de locuri pentru turiști, patru dintre acestea fiind dedicate persoanelor cu dizabilități. Cursele vor începe din Portul Galați și vor ține câteva ore până la noul pod peste Dunăre de la Brăila sau până la Insula Cailor, în județul Tulcea. Traseele vor suferi modificări, în funcție de solicitări.

„Nava are 30 de locuri, plus două persoane, membrii echipajului. Din cele 30 pentru pasageri, patru locuri sunt pentru persoane cu dizabilități. Va efectua curse între Galați și podul de la Brăila, dar și până la Insula Cailor”, a declarat Nicușor Vasilache, căpitanul vasului.

Nava a fost botezată Camelia, după numele funcționarei care a întocmit proiectul cu fonduri europene

Biletele vor putea fi cumpărate de pe ambarcațiune și vor avea un tarif subvenționat de autorități.

„Acest proiect a fost scos în procedură de licitație de cel puțin patru ori și nu a venit nimeni. Într-o zi a venit colega mea, doamna Camelia Epure, country managerul de la CJ Galați, și a insistat să mai încercăm o dată, să o mai scoatem în licitație. I-am zis: . A insistat, iar a cincea oară a fost cu noroc, la mustață ne-a ieșit (…) În momentul în care a trebuit să-i punem un nume, am rugat colegii să vină cu o propunere. Au venit cu multe propuneri….însă eu am decis că numele trebuie să fie Camelia. Este un nume de floare, este un nume frumos”, a povestit Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Miercuri, vaporul Camelia a făcut o primă cursă pe Dunăre. Cursele regulate vor începe peste 10 zile. Astfel, cursele cu o navă deținută de autoritățile locale se vor relua la Galați după o pauză de aproximativ 30 de ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.