Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comenzile industriale 'Made in Germany' au depăşit aşteptările în decembrie

Industrie

Comenzile pentru bunuri "Made in Germany" au crescut în decembrie, depăşind estimările, în contextul îmbunătăţirii perspectivelor în cea mai mare economie europeană, transmit Bloomberg şi Reuters.

Conform datelor publicate luni de Oficiul Federal de Statistică (Destatis), comenzile industriale au urcat în decembrie cu 3,2% faţă de luna precedentă, în timp ce analiştii estimau un avans de 2%.

"Cererea în sectorul industrial s-a stabilizat la finalul anului trecut". Cele mai recente date privind comenzile, precum şi îmbunătăţirea climatului de afaceri din ultimele săptămâni, indică faptul că încetinirea economiei va fi mult atenuată în iarnă, faţă de previziunile anterioare, a informat Ministerul german al Economiei.

Industria din Germania a început 2023 cu perspective mai bune, indicatorul Composite Purchasing Managers (PMI), care măsoară activitatea în industrie şi sectorul serviciilor, a urcat la 47,3 puncte în ianuarie, de la 47,1 puncte luna precedentă, informează Agerpres.

"Deşi creşterea din decembrie compensează declinul de luna precedentă, tendinţa pe segmentul comenzilor industriale este clar descendentă, mai ales că în decembrie au fost în principal multe comenzi industriale de mare amploare", a apreciat Ralph Solveen, economist la Commerzbank.

Producţia industrială a Germaniei a scăzut cu 0,2% în trimestrul patru din 2022, sporind temerile privind recesiunea. Dar datele recente arată o creştere a încrederii, vremea blândă şi umplerea facilităţilor de stocare a gazelor eliminând riscul penuriei.

În timp ce Volkswagen AG se aşteaptă ca redeschiderea Chinei să majoreze cererea, furnizorul de componente auto Robert Bosch GmbH se aşteaptă ca producţia auto globală să rămână anul acesta sub nivelul de dinaintea pandemiei, din cauza unor perturbări în lanţurile de aprovizionare.

Cu câteva excepţii, comenzile noi au scăzut continuu pe parcursul anului trecut iar în decembrie 2022 înregistrau un declin de 10,1% faţă de perioada similară din 2021.

În decembrie, comenzile noi erau uşor peste nivelul de dinaintea pandemiei, înregistrând un avans de 1,2% faţă de decembrie 2019.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.