Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comenzile pentru bunuri 'Made in Germany' scad semnificativ, din cauza problemelor din sectorul auto

germania economie

Comenzile pentru bunuri "Made in Germany" au scăzut semnificativ în august, în special din cauza cererii reduse din sectorul auto, transmit DPA şi Reuters.

Conform datelor publicate miercuri de Oficiul Federal de Statistică (Destatis), comenzile industriale au scăzut în august cu 7,7%, faţă de luna precedentă, după un avans de 4,9% în iulie, în timp ce analiştii se aşteptau la un recul de 2,1%. Este cel mai sever declin din aprilie 2020.

În august, comenzile interne pentru bunuri "Made in Germany" au scăzut cu 5,2%, comparativ cu luna precedentă, cele de peste hotare au înregistrat un declin de 9,5%. Comenzile noi din ţările din zona euro au înregistrat un avans de 1,6%, iar cele din alte ţări au scăzut cu 15,2% faţă de iulie.

În ritm anual, comenzile pentru bunuri "Made in Germany" au urcat cu 11,7% în august, după un avans de 26,1% în iulie.

Deşi tendinţa la comenzile industriale, altele decât automobile, continuă trendul ascendent, industria va rămâne probabil un obstacol al redresării economiei germane, a apreciat Ralph Solveen, economist la Commerzbank.

De la începutul lui 2021, companiile auto germane nu reuşesc să atingă creşterea de dinaintea pandemiei, din cauza deficitului de cipuri şi de alte bunuri intermediare. Declinul sever din august a fost parţial provocat de precedentele cereri pentru avioane, vapoare şi alte vehicule mari, care au dus la majorarea comenzilor cu 4,9% în iulie şi cu 4,6% în iunie, a informat Destatis. Fără aceste distorsiuni, comenzile industriale au scăzut în august cu 5,1%. Un alt motiv al cifrelor sub aşteptări îl reprezintă cererea mai slabă de peste hotare, în special de la clienţii din afara zonei euro, potrivit Agerpres.ro.

De asemenea, Ministerul Economiei a atras atenţia asupra scăderii comenzilor pentru maşini. Totuşi, comenzile industriale sunt cu 8,5% mai ridicate comparativ cu nivelul din februarie 2020, ultima lună înainte ca pandemia să afecteze Europa.

Pe ansamblul anului trecut, Germania a înregistrat cel mai sever declin al comenzilor industriale de la criza financiară globală din 2008. În pofida redresării care a început în toamnă, comenzile interne pentru bunuri "Made in Germany" au scăzut în 2020 cu 11% comparativ cu 2019.

Conform datelor Eurostat, Germania şi Italia au fost anul trecut principalii parteneri comerciali ai României, atât în ceea ce priveşte exporturile cât şi importurile de bunuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.