Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comerțul internațional și industria mondială au crescut puternic la începutul anului

penguinwealth.com
crestere

Statisticile indică continuarea tendinței de ameliorare pentru comerțul internațional și producția industrială mondială la începutul anului curent, pe fondul accelerării campaniei de vaccinare și mix-ului relaxat de politici economice implementat în principalele economii ale lumii, noteaz[ mediafax.

O analiză semnată de Andrei Rădulescu, director Analiză Macroeconomică, Banca Transilvania, citează datele furnizate de Departamentul de analiză a politicii economice din Olanda (CPB) cu privire la evoluția comerțului internațional și producției industriale mondiale în prima lună a anului curent.

Datele CPB indică creșterea comerțului internațional pentru a opta lună consecutiv în ianuarie, cu un ritm lunar de 2,6%.

Exporturile totale s-au majorat pentru a opta lună la rând în ianuarie, cu o dinamică lunară în accelerare la 3,3%: exporturile țărilor dezvoltate și cele ale statelor emergente și în dezvoltare au urcat lună/lună cu 1,4%, respectiv 7%.

Dinamica anuală a comerțului internațional a accelerat de la 1,3% în decembrie la 5,7% în ianuarie, cea mai bună evoluție din mai 2017.

Exporturile totale s-au majorat cu 7,6% an/an în ianuarie: exporturile țărilor dezvoltate și cele ale statelor emergente și în dezvoltare au urcat cu 2,4% an/an, respectiv 18,6% an/an.

Totodată, conform CPB producția industrială mondială a crescut pentru a noua lună consecutiv în ianuarie, cu o dinamică lunară în accelerare la 1,7%. Acest indicator s-a majorat cu 1,2% lună/lună în statele dezvoltate și cu 2,1% lună/lună în economiile emergente și în dezvoltare.

Ritmul anual al producției industriale mondiale a accelerat de la 1.1% în decembrie la 7,5% în ianuarie, cea mai bună dinamică din septembrie 2010.

Se evidențiază majorarea producției industriale în țările emergente și în dezvoltare cu o rată anuală în accelerare la 16,7%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.