Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisar european, despre criticile aduse instituțiilor europene: Este întotdeauna mai ușor pentru politicieni sa dea vina pe 'Bruxelles'

romania ue comisia europeana

Vera Jourova, comisarul european pentru Justitie, a ajuns in Romania, urmând a avea mai multe intalniri cu reprezentanti ai institutiilor din sistemul judiciare. Oficialul a comentat, intr-un interviu acordat Digi24, tonul folosit de politicieni referitor la UE, precum si recomandarile din cadrul MCV.

Citeste si Accident feroviar în Spania: Un tren a deraiat în apropiere de Barcelona. O persoană a murit

"Este întotdeauna mai ușor pentru politicieni sa dea vina pe „Bruxelles" sau pe instituţiile europene. Această metodă nu este una nouă, este luată din modul de lucru al altor lideri care au încercat o abordare mai autoritară. Să dea vina pe cineva sau ceva care este departe, într-o oarecare măsură străin. Acest fapt trădează o mare neînțelegere, și anume, că UE suntem "noi". Suntem uniți printr-un set de reguli și valori comune care ne-au ajutat să devenim un model de libertate și prosperitate. Ce mă liniștește este faptul că majoritatea românilor continuă să aibă o percepție pozitivă asupra Uniunii Europene", a spus Vera Jourova la Digi24.

Oficialul sustine ca guvernele de pana acum au facut progrese pana in ianuarie 2017, de atunci fiind inregistrati pasi inapoi.

"Guverne românești successive au făcut progrese în ultimii 10 ani și, în ianuarie 2017, eram de altfel destul de aproape de linia de sosire. Din păcate în ultimul an, pașii înapoi au inversat mare parte din progresul atins înainte. Acum totul se află în mâinile guvernului român. Suntem foarte transparenți în ceea ce ne dorim: ne dorim un sistem judiciar independent pe care oamenii să se poată baza și în al cărei verdict să aibă încredere. Vom continua să urmărim îndeaproape toate modificările și să evaluăm situația înainte de finalul mandatului acestei Comisii. Avem nevoie ca schimbările să aibă loc rapid. (..) Când România a intrat in UE, a făcut o serie de promisiuni în fața Uniunii Europene de a-și îmbunătăți sistemul judiciar și de a intensifica lupa împotriva corupției. Nu în beneficiul UE, ci pentru cetățenii săi. Aș vrea să încurajez Guvernul să își onoreze acest angajament în fața UE și a cetățenilor ei. Să închideți acest capitol care creează atât de multe tensiuni fără a fi necesare și să începem să lucrăm împreună pentru a consolida Uniunea noastră", a completat oficialul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.