Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisar european, apel către PSD: Numele meu să nu mai fie folosit în luptele politice

psd

Eurodeputatul Catalin Ivan a sustinut, ieri într-un interviu, ca atât presedintele PSD, Victor Ponta, si presedintele executiv, Liviu Dragnea, cât si comisarul european Corina Cretu pot veni cu proiecte în ceea ce priveşte viitorul partidului. În replică, comisarul european pentru Politici Regionale, Corina Cretu, afirmă ca misiunea sa în urmatorii cinci ani este aceea de a reprezenta România si celelalte state UE în Comisia Europeana, astfel ca şi-ar dori ca numele ei sa nu fie folosit în 'luptele politice care s-au declanşat' în PSD.

'Pentru mine este clar: misiunea mea în urmatorii cinci ani este aceea de a fi comisar european si de a reprezenta si România, dar si celelalte state în Comisia Europeana în ceea ce priveste politica regionala. (...) Mi se pare complet anormal ca numele meu sa fie folosit în contextul acesta politic de partid, în care unii au proiecte personale. Rugamintea mea este ca numele meu sa nu mai fie folosit în luptele politice care s-au declansat. (...) Singura mea politica este politica regionala', a declarat Cretu pentru Agerpres.

În opinia sa, Victor Ponta este 'un foarte bun presedinte de partid' si premier, Cabinetul condus de acesta fiind 'unul dintre cele mai de succes guverne în UE'.

'Eu am fost nominalizata de premierul Ponta, de Guvernul Ponta, pe care îl apreciez foarte mult si multumesc pentru aceasta oportunitate pe care mi-a oferit-o. (...) Guvernul Ponta este unul dintre cele mai de succes guverne în UE, lucru subliniat si de Comisia Europeana. (...) România este tara cu aproape 3% crestere economica, în timp ce media europeana este de 1%. Este evident ca premierul Ponta este un premier foarte bun. Premierul Ponta a fost si este un foarte bun presedinte de partid. Dincolo de esecul de la prezidentiale, sa nu uitam ca s-au câstigat anul acesta si locale si europarlamentare. A fost un efort colectiv pe care l-am facut cu totii si îmi pare rau acum ca sunt actiuni personale iar numele meu este implicat fara sa fiu întrebata', a spus Corina Cretu.

Comisarul european a adaugat ca si-ar fi dorit sa aiba ocazia sa discute personal cu eurodeputatul Catalin Ivan: 'Eu sunt acum la Strasbourg, unde s-a prezentat programul Comisiei Winkler si, din pacate, domnul Catalin Ivan nu e aici, pentru ca as fi vrut sa vorbesc cu el'.

Reamintim că europarlamentarul Cătălin Ivan şi-a anunţat intenţia de a candida la şefia partidului.

'Candidatura mea nu este împotriva cuiva. Nu candidez împotriva nimanui. Poate veni domnul Dragnea cu un proiect, dl. Ponta poate veni cu un proiect, Corina Cretu poate veni cu un proiect. Eu la 36 de ani nu sunt disperat sa ajung presedintele partidului. Dar am obligatia sa spun când nu sunt de acord', spunea acesta la momentul anunţului.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.