Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisar european, despre raportul MCV: România se află pe drumul cel bun

comisia europeana

România trebuie sa considere raportul Comisiei Europene privind progresele înregistrate în cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV) 'ca pe o încurajare de a continua pe drumul consolidarii statului de drept', este de parere comisarul european pentru politici regionale, Corina Cretu, într-o declaratie transmisa dupa adoptarea documentului, miercuri, de catre executivul de la Bruxelles.

'Salut aprecierea prim-vicepresedintelui (Frans) Timmermans ca România se afla pe drumul cel bun. Faptul ca încrederea românilor în justitie a crescut este o dovada ca acest mecanism îsi atinge obiectivele pentru care a fost creat. România trebuie sa ia acest raport ca pe o încurajare de a continua pe drumul consolidarii statului de drept. În acest proces, fondurile de coeziune pot juca un rol important în cresterea capacitatii institutionale de lupta împotriva coruptiei', a transmis comisarul european.
România este pe drumul cel bun si trebuie sa ramâna pe aceasta cale, iar combaterea coruptiei reprezinta în continuare cea mai mare provocare si principala prioritate, a declarat miercuri, la Bruxelles, prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, cu ocazia adoptarii raportului privind progresele înregistrate în cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV).
'România este pe drumul cel bun si trebuie sa ramâna pe aceasta cale. Combaterea coruptiei reprezinta în continuare cea mai mare provocare si principala prioritate. Salutam progresele înregistrate pe parcursul anului trecut, care vor trebui confirmate în 2015. Încrederea românilor în sistemul judiciar, în general, si în urmarirea penala a cazurilor de coruptie, în special, a sporit, pe fondul unei cresteri a nivelului de profesionalism al sistemului judiciar în ansamblul sau', a subliniat oficialul CE, citat într-un comunicat.
AGERPRES

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.