Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisar şef de la Garda de Mediu, trimis în judecată de DNA

DNA

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpatului VASILE CORNEL, comisar șef la Garda Națională de Mediu, Comisariatul Județean Ialomița, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de efectuare de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada februarie – iunie 2015, inculpatul Vasile Cornel, concomitent cu exercitarea funcției publice de comisar șef la Garda Națională de Mediu, Comisariatul Județean Ialomița, a controlat, coordonat și condus, prin intermediul unor persoane, activitatea a două societăți comerciale, unde, de altfel, deținea și calitatea de asociat.

Concret, inculpatul Vasile Cornel a contactat ori, după caz, a fost contactat de partenerii de afaceri, a făcut plata salariilor angajaților și s-a interesat în mod constant de situația sumelor de bani ce trebuiau încasate și a restanțierilor.

De asemenea, în perioada respectivă, inculpatul a dispus efectuarea de plăți către furnizori, a aprobat reparația unui autoturism aparținând societăților administrate și achiziția de carburant, a solicitat și obținut prelungirea unui contract de leasing pentru un autoturism aparținând societăților.

Comportându-se ca un administrator de fapt, inculpatul Vasile Cornel a dispus celor cei doi administratori de drept efectuarea demersurilor legale pentru recuperarea unor sume de bani neîncasate, a stabilit modul de acțiune al uneia dintre societăți la licitațiile la care urma să participe, și-a dat acordul pentru vânzarea unui utilaj aparținând celor două societăți și a solicitat și primit sume de bani din contabilitatea celor două societăți pentru repararea autoturismului personal.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații. 

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Ialomița, cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.