Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisarii ANPC au amendat cu 50.000 de lei un restaurant şi o pizzerie din Capitală

pizza

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au amendat cu 50.000 de lei un restaurant şi o pizzerie din Capitală şi au decis oprirea temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficienţelor constatate, conform unui comunicat al autorităţii, remis miercuri AGERPRES.

"În cadrul programului Academia Comisarilor - care vizează specializarea, prin acţiuni tematice dedicate, a celor mai tineri comisari ai ANPC - două restaurante bucureştene au fost controlate pentru a se verifica modul în care îşi desfăşoară activitatea comercială, în raport cu exigenţele privind drepturile consumatorilor, impuse de lege. În urma controlului realizat la Pizza Bonita (SC Matteo Grup SRL), din cadrul mall-ului Park Lake din Bucureşti, şi la restaurantul AZR Lebanese (S.C. Sefrina SRL), din sectorul 2 al Capitalei, echipa de comisari a aplicat, pentru neregulile constatate, următoarele sancţiuni contravenţionale: amenzi în valoare de 50.000 lei şi oprirea temporară a prestării serviciilor, pentru ambele unităţi, până la remedierea deficienţelor", se menţionează în comunicat.

Printre abaterile constatate se află: schimbarea stării termice a produselor alimentare (produse alimentare refrigerate regăsite în congelator), comercializarea unor produse alimentare fără elemente de identificare, a unor produse alimentare cu modificări organoleptice (zone cu mucegai, miros înţepător nespecific) precum şi a unor alimente aflate în afara datei limită de consum, potrivit Agerpres.

De asemenea, comisarii ANPC au mai depistat prezenţa insectelor moarte (gândaci) în interiorul frigiderului vertical, utilizarea unor tocătoare cu grad avansat de uzură, existenţa unor echipamente depreciate fizic în zona de desfăşurare a procesului tehnologic, existenţa pavimentului murdar cu strat grosier de impurităţi, rastele şi rafturi de depozitare murdare.

Nu în ultimul rând, cele două unităţi au fost depistate că foloseau anumite ingrediente şi preparate culinare fără elemente de identificare şi caracterizare, iar în meniul de prezentare a produselor s-a constatat lipsa menţionării produselor cu provenienţa din produse congelate, precum şi prezenţa alergenilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.