Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisarul european Adina Vălean, despre paşaportul COVID-19: Va fi un singur certificat verde digital

Inquam Photos / Octav Ganea
adina valean

Comisarul european Adina Vălean a oferit miercuri, la Antena 3, mai multe detalii cu privire la paşaportul COVID-19.

"Comisia îşi doreşte să unifice procedurile legate de documentele aferente pandemiei, în scopul pregătirii terenului pentru redeschiderea sezonului de vară. Pe măsură ce numărul de vaccinuri va creşte, ce terapiile medicale vor fi puse în practică, statele membre să decidă ridicarea restricţiilor. Partea a ridicării restricţiilor este legată de existenţa unui certificat de vaccinare a persoanei care doreşte să călătorească sau de cererea unui test PCR negativ (...) Ceea ce încearcă Comisia să facă este să propună un regulament la nivel european, ceea ce înseamnă obligativitate, nu mai este pe bază voluntară, un regulament care să unifice aceste tipuri de informaţii. Să existe un singur model de certificat verde digital, care să fie emis în toate statele membre, să poată să fie verificat la trecerea de frontieră cu uşurinţă, pentru a putea lupta şi împotriva posibilelor fraude. Acest certificat poate să fie unul de vaccinare, unul de test PCR negativ sau care să ateste faptul că ai trecut prin boală şi eşti imunizat natural", a declarat comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean, la Antena 3.

Boris Johnson pune frână ascensiunii Chinei: Marea Britanie va suplimenta ogivele atomice pe zona Indo-Pacifică

Autorităţile din fiecare stat vor emite certificatul.

"Autorităţile desemnate de fiecare stat membru vor emite aceste certificate, care vor conţine aceleaşi informaţii. El este practic bazat pe informaţii colectate într-o bază de date naţioanle. El va putea fi emis atât în format digital, cât şi în format tiparit, va avea cod de bare, iar la nivel european se va dezvolta o soluţie tehică ca bază de date, ca cei de la frontieră să poată verifica cu rapiditate dacă datele sunt reale şi corect.

Ideaa vehiculată a fost ca un astdel de certificat să se numească paşport și să îți sigure accesul la călătorii și libera circuaţie.Asta nu escopul cert, statele membre își iau decizia și vor fi state care spun chiar dacă ai cert nu intri fără carantina, iar dacă vi cu test poți fi scutit de carantina, deciziile vor fi luate de fiecare stat, dar documentaul va fi la fel", a explicat comisarul european.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.