Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisarul european care declarase că obţinerea imunităţii colective va avea loc în iulie o dă la întors: Pune presiune pe state ca să accelereze vaccinarea

REUTERS
Thierry Breton

Thierry Breton, comisarul european responsabil cu vaccinurile, care a afirmat că este posibil să se ajungă la o imunitate colectivă la 14 iulie în Uniunea Europeană, a nuanţat acest obiectiv şi le-a reamintit ţărilor membre responsabilităţile în privinţa campaniei de vaccinare, relatează AFP.

"Pentru a ajunge la această imunitate colectivă (...), trebuie ca statele membre să se organizeze foarte rapid pentru a creşte semnificativ capacitatea de vaccinare", a spus Breton, în cadrul unei audieri în Senatul Franţei, scrie agerpres.ro.

Citește și: George Simion îl pune la punct pe Ludovic Orban: ‘Este ultimul care să vorbească despre excentricități, pentru că el bea în Parlament’

"Acest lucru nu depinde de Comisia Europeană", a precizat el, în contextul în care, în SUA, vaccinarea ar urma să fie deschisă pentru 90% dintre adulţi până la 19 aprilie.

Comisarul european a spus cu câteva zile în urmă că UE ar fi în măsură să ajungă la mijlocul lui iulie la imunitatea colectivă împotriva COVID-19, ceea ce înseamnă ca o parte suficientă din populaţie să fie imunizată pentru a opri răspândirea virusului. Breton a menţionat chiar data simbolică de 14 iulie, Ziua Naţională a Franţei.

Citește și: Florin Cîțu, asigurări de ultimă oră! ‘Vom sărbători Paștele la biserică’

Cu toate acestea, în faţa senatorilor francezi, Breton a precizat că nu s-a referit decât la cantitatea de vaccinuri prevăzută până la acea dată şi că apoi nu depinde decât de statele membre ale UE să acţioneze.

"La mijlocul lunii iulie (...), 420 de milioane de doze vor fi livrate în UE", a dat el asigurări, în contextul în care primul trimestru a fost marcat de întârzieri mari, în primul rând din partea laboratorului AstraZeneca.

Citește și: Vasile Dîncu: ‘AUR nu are o asemenea forță să scoată atâția oameni în stradă. PSD nu va câștiga din aceste mișcări’

"Este o valoare (...) necesară pentru a ajunge la o vaccinare de 70% pe continentul european (...) şi pentru a ne apropia, cum am spus, de imunitatea colectivă", a detaliat Breton.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.