Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, anunță un BUGET RECORD pentru investiții în transportul din România

corina cretu

Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, a anunţat, marţi, că a aprobat investiții de 59 milioane euro pentru transportul fluvial din România, respectiv pentru modernizarea ecluzelor de pe canalele Dunăre - Marea Neagră și Midia Năvodari – Poarta Albă.

"59 milioane de euro din Fondul de coeziune vor fi investite în modernizarea ecluzelor de pe canalele Dunăre - Marea Neagră și Midia Năvodari – Poarta Albă. Acestea din urmă asigură conexiunea portului Constanța, de pe litoralul Mării Negre, cu fluviul Dunărea, în regiunea de sud-est a României. Lucrările vor permite un trafic fluvial cu aproape 50% mai mare, în paralel cu îmbunătățirea gradului de siguranță a navigației și creșterea nivelului de protecție a zonelor limitrofe în caz de inundații. Cele două canale de navigație fac parte din rețeaua transeuropeană de transport, secțiunea ce leagă fluviile Rin și Dunăre. Lucrările urmează a fi finalizate în anul 2021", se arată într-un comunicat de presă al comisarului european Corina Creţu, remis MEDIAFAX.

Citește și: Teodor Meleşcanu, prima REACȚIE după scrisoarea ransmisă premierului de doi senatori americani

Aceasta a susţinut că proiectul va aduce României avantaje din punct de vedere al schimburilor comerciale.

"Proiectul va permite o mai bună exploatare a potențialului uriaș de care dispune traficul fluvial în ceea ce privește schimburile comerciale. El va aduce beneficii economiei întregii regiuni de sud-est a României și, pe plan mai larg, celei a macro-regiunii Dunării, ce reunește nouă state membre ale UE și alte cinci țări vecine", a declarat, potrivit sursei citate, comisarul european pentru politică regională Corina Crețu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.