Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisarul ucrainean pentru drepturile omului justifică eventuala lichidare a celor zece soldați ruși: 'A riposta la foc nu este o crimă de război!'

atlanticcouncil.org
razboi ucraina

Procurorul ucrainean a lansat o investigație după ce pe rețelele de socializare a apărut o înregistrare video care, potrivit Moscovei, arată soldați ruși uciși după ce s-au predat forțelor ucrainene la sfârșitul săptămânii trecute. Comisarul ucrainean pentru drepturile omului, Dmytro Lubineț, a susținut că rușii au înscenat o capitulare și au deschis focul mai întâi, adăugând că "a riposta la foc nu este o crimă de război", informează CNN.

Videoclipul - care a fost geolocalizat de CNN - a fost filmat la periferia satului Makiivka, care se află în estul regiunii Luhansk, la aproximativ 40 de kilometri nord-est de Lyman, dar detaliile exacte ale celor întâmplate au rămas neclare.

Într-o declarație de marți, Parchetul General al Ucrainei a precizat că Parchetul regional din Luhansk va investiga "perfidia" - acțiuni menite să câștige încrederea inamicului pentru a obține un avantaj militar - comisă de forțele ruse în timpul predării lor, ceea ce este interzis de dreptul internațional al omului.

"Conform rezultatelor monitorizării mass-media, s-a aflat că în satul Makiivka, regiunea Luhansk, militarii ruși, imitând predarea către forțele armate ucrainene, au deschis focul asupra apărătorilor ucraineni. Astfel de acțiuni sunt interzise de dreptul umanitar internațional", se arată în declarație. În timpul anchetei preliminare, vor fi luate măsuri pentru a stabili toate circumstanțele acestui eveniment, precum și pentru a oferi o evaluare juridică a tuturor participanților la acesta, a adăugat acesta.

Luni, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat jurnaliștilor că Rusia va face "tot ce este posibil" pentru a-i căuta pe cei responsabili, adăugând că aceștia trebuie "pedepsiți".

Comisarul Parlamentului ucrainean pentru drepturile omului, Dmytro Lubinets, a comentat duminică incidentul, susținând că rușii au înscenat o capitulare și au deschis primul focul, adăugând că "a riposta la foc nu este o crimă de război".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.