Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia de anchetă pentru alegerile prezidenţiale din 2009 discută raportul final

comisie

Comisia parlamentară specială de anchetă pentru verificarea aspectelor ce ţin de organizarea alegerilor prezidenţiale din 2009 se va reuni marţi într-o şedinţă în care va fi analizat raportul final pe această temă.

"Mâine, Comisia de anchetă pentru alegerile din 2009 va discuta raportul final", a anunţat, luni, deputatul PSD Oana Florea, preşedintele Comisiei.

Deputatul PSD a explicat că raportul va fi public în măsura în care este permis.

"Dacă vor fi informaţii referitoare la siguranţa statului sau informaţii clasificate, se aplică legea specială şi informaţiile nu pot fi făcute publice", a explicat Oana Florea, potrivit Agerpres.

Raportul parţial al Comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009 a fost adoptat pe 6 septembrie 2017. Membrii comisiei indicau în document că s-au constatat acţiuni concrete ale instituţiei prezidenţiale reprezentate de Traian Băsescu şi ale Guvernului condus de Emil Boc pentru favorizarea fraudării alegerilor în avantajul candidatului Băsescu.

Potrivit raportului, "aceste acţiuni ale celor două instituţii au fost perfect sincronizate, dovedind astfel că făceau parte dintr-un plan amplu şi bine pus la punct, acţiunile fiind premeditate".

În raport se consemna totodată că este necesară elaborarea unei legi speciale pentru aceste comisii de anchetă astfel încât să li se dea "puteri reale de constrângere" pentru a primi documentele solicitate sau pentru a determina un martor să se prezinte la audieri.

Membrii comisiei au solicitat de două ori să fie prelungit termenul de depunere a raportului cu câte 60 de zile, iar plenul reunit al Parlamentului a aprobat. După cele două prelungiri, comisia a primit termen de depunere a raportului final data de 31 ianuarie 2018.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.