Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia de buget adoptă un raport de admitere pentru iniţiativa PSD de reducere a TVA pentru lemnele de foc de la 19% la 5%

arhiva personala
Stefan Radu Oprea

Comisia pentru buget a Senatului a acordat, marţi, raport favorabil unei propuneri legislative a PSD de modificare a articolului 291 din Codul fiscal prin care TVA pentru lemnele de foc se reduce de la 19% la 5%.

Unul dintre iniţiatori, senatorul PSD Radu Oprea, a afirmat că actul normativ vine în ajutorul populaţiei din mediul rural care foloseşte în proporţie de 85% combustibil lemnos pentru încălzire în timpul iernii.

Un amendament adoptat în comisie prevede ca actul normativ să intre în vigoare de la 1 noiembrie 2021, nu la 1 iunie 2022, cum era prevăzut în forma iniţială a proiectului.

"Intrarea în vigoare să fie 1 noiembrie anul acesta, pentru ca cei care se încălzesc cu lemne de foc să beneficieze de această scădere a preţului lemnelor de foc în această iarnă. Impactul bugetar este de 150 de milioane de lei, estimat atât de noi (iniţiatorii - n.r.), cât şi de Ministerul Finanţelor Publice. Acest proiect a fost gândit înainte ca această criză a preţului la energie să devină atât de acută, pentru a veni cu soluţii împotriva furtului de masă lemnoasă din pădure. Scăderea preţului este una dintre variante, astfel încât îţi poţi permite să plăteşti un preţ corect pentru un metru cub de lemne de foc. Condiţiile s-au schimbat de la iniţierea proiectului până la votarea sa, iar acum este necesar ca legea să se aplice de anul acesta, pentru ca şi cei care se încălzesc cu lemne să beneficieze de aceleaşi condiţii cu cei care se încălzesc cu energie electrică sau cu gaze", a argumentat Radu Oprea.

Propunerea legislativă va intra în dezbaterea plenului Senatului, informează Agerpres.ro.

Radu Oprea şi-a exprimat speranţa ca proiectul să fie votat rapid şi în Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Ministerul Finanţelor Publice nu susţine această iniţiativă legislativă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.