Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia de la Veneția a venit în România: manifestă îngrijorări în privința unui proiect de lege controversat

comisia de la venetia

Avocatul Poporului s-a întâlnit cu o delegaţie a Comisiei de la Veneţia, context în care a fost abordat subiectul proiectului de lege referitor la modificarea ordonanţei cu privire la asociaţii şi fundaţii, adoptat tacit de Senat.

Citește și: BOMBA ZILEI - Consilierul lui Dăncilă, condamnat la 8 ani de închisoare cu executare

"În cadrul întâlnirii, membrii Comisiei de la Veneţia s-au arătat îngrijoraţi în legătură cu conţinutul proiectului de lege referitor la modificarea Ordonanţei nr. 26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii (proiect adoptat tacit de către Senat şi aflat în procedură la Camera Deputaţilor). Delegaţii au precizat că au fost sesizaţi cu privire la faptul că proiectul sus-menţionat ar încălca standardele internaţionale în domeniu. Avocatul Poporului a declarat că instituţia nu are prerogative de examinare a proiectelor de lege aflate în procedură parlamentară. Victor Ciorbea a adăugat că, în faza procedurii parlamentare, iniţiatorii proiectelor pot consulta Avocatul Poporului, însă acest lucru nu s-a întâmplat în privinţa respectivului proiect de act normativ. Domnia sa a afirmat că, abia după adoptarea actului normativ de către Parlament, Avocatul Poporului poate efectua controlul de constituţionalitate şi conformitatea cu reglementările internaţionale", se arată într-un comunicat de presă

Potrivit sursei citate, întâlnirea a avut loc luni şi din delegaţia Comisiei Europene pentru Democraţie prin Drept a Consiliului Europei (Comisia de la Veneţia) au făcut parte Herdis Thorgeirsdottir - prim-vicepreşedinte al comisiei, Alice Thomas - expert, Ziya Caga Tanyar - administrator, Richard Clayton - avocat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.