Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia de la Veneția decide, azi, soarta României: Codurile penale și legile Justiției sunt pe masa judecătorilor

comisia venetia comisie

Comisia de la Veneţia are pe ordinea de zi a şedinţei plenare de vineri adoptarea a două opinii privind Justiția din România, cea preliminară referitoare la Legile Justiției și una privind codurile penale, la dezbatere urmând să fie prezent și Florin Iordache.

Comisia de la Veneţia are, pe ordinea de zi a şedinţei plenare din 19 octombrie, adoptarea unei opinii cu privire la amendamentele la Codul Penal şi la Codul de Procedură Penală din România, scrie mediafax.ro.

Citește și: Încasări URIAȘE încă de la 14 ani! Ce fotbalist cunoscut câștiga mai mult decat părinții

"Comisia Europeană pentru Democraţie prin Drept (Comisia de la Veneţia) este așteptată să adopte o opinie referitor la amendamentele aduse Codului Penal și Codului de Procedură Penală din România", se arată într-un comunicat de presă al Consiliului Europei, postat pe site-ul instituției, cu referire la sesiunea plenară din 19 octombrie.

Plenul Comisiei este așteptat, de asemenea, să aprobe opinia preliminară publicată în iulie cu privire la modificările aduse legilor justiției. Astfel, Comisia de la Veneţia este invitată să aprobe avizul preliminar la proiectele de amendamente la Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, la Legea 304/2004 privind organizarea judiciară şi la Legea 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii. Acest aviz a fost făcut deja public.

Citește și: Simona Halep a hotărât! Ce decizie DIFICILĂ a luat

”În cazul în care a fost emisă o ordonanţă guvernamentală de urgenţă prin care sunt aplicate anumite recomandări formulate în acel aviz preliminar, Comisia de la Veneţia ar putea fi invitată să adopte un alt aviz preliminar, cu unele modificări”, se arată pe site-ul Comisiei de la Veneția.

Președintele comisiei parlamentare speciale pentru legile justiției, Florin Iordache, a declarat duminică, pentru MEDIAFAX, că va participa la reuniunea Comisiei de la Veneția.

Citește și: Lovitură pentru Carmen Adamescu! Afacerea ei este pusă sub sechestru

„Pe 19 și 20 este sesiunea din octombrie a Comisiei de la Veneția și voi fi acolo, voi prezenta un punct de vedere pe opinia preliminară”, a declarat, duminică, Florin Iordache.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, care este și membru al Comisiei de la Veneția, a avut mai multe întâlniri în ultima perioadă cu membrii Comisiei.

Citește și: Încasări URIAȘE încă de la 14 ani! Ce fotbalist cunoscut câștiga mai mult decat părinții

OUG pentru modificarea legilor Justiției a fost aprobată, luni, de Executiv și publicată marți în Monitorul Oficial.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.