Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia electorală britanică deschide o anchetă asupra renovării apartamentului premierului Boris Johnson

smartradio.ro
Boris Johnson

Comisia electorală britanică a anunţat miercuri că deschide o anchetă asupra renovării apartamentului ocupat de Boris Johnson pe Downing Street, după ce prim-ministrul a fost acuzat că a finanţat aceste lucrări din donaţii private, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"Suntem acum convinşi că există motive rezonabile de a suspecta că una sau mai multe infracţiuni s-au putut produce. Ne vom continua prin urmare această activitate sub formă de anchetă oficială pentru a determina dacă este sau nu cazul", a precizat Comisia după evaluarea informaţiilor care i-au fost furnizate de luna trecută de Partidul Conservator.

Citește și: BREAKING SURSE Începe PELERINAJUL în JUSTIȚIE pentru fostul ministru Bodog

Un purtător de cuvânt al guvernului a declarat marţi că costurile renovării apartamentului au fost suportate de Boris Johnson, fără a preciza dacă liderul conservator a beneficiat sau nu de un împrumut pe care apoi l-a rambursat.

Acest anunţ a avut loc cu puţin timp înainte de sesiunea săptămânală de întrebări pentru şeful guvernului în Camera Comunelor, care a început la ora 11.00 GMT.

Premierul Johnson a declarat în parlament că a suportat costurile renovării.

"Răspunsul este că eu am acoperit costurile şi bineînţeles că există o investigaţie şi pot să spun că m-am conformat pe deplin codului de conduită şi codului ministerial", a afirmat el în faţa deputaţilor.

Boris Johnson, acuzat de fosta sa mână dreaptă şi creierul campaniei victorioase pentru Brexit în 2016, Dominic Cummings, de mai multe nereguli, se pregăteşte să înfrunte criticile opoziţiei laburiste.

Fostul consilier Cummings l-a criticat dur pe liderul conservator şi a pus sub semnul întrebării integritatea sa într-o postare de pe blogul său de vineri.

Cu câteva zile înainte de alegerile locale din 6 mai, aceste atacuri vin într-un moment prost pentru Boris Johnson, al cărui nume este implicat şi într-un scandal de lobby care îi afectează pe unii membri ai guvernului său.

Johnson este acuzat şi că ar fi rostit o frază şoc pentru a se opune unui nou lockdown în toamna trecută.

Ziarul Daily Mail a titrat luni că în cursul unei reuniuni de la sfârşitul lui octombrie, Boris Johnson ar fi spus: "nu mai vreau niciun nenorocit de lockdown, să lăsăm cadavrele să se adune cu miile". În pofida dezminţirilor Downing Street, mai multe media au reluat informaţia, dând asigurări că au obţinut confirmare din surse anonime.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.