Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană a anchetat, fără să anunțe, câteva companii din România: Cine a fost vizat

Comisia Europeana

Comisia Europeană a confirmat că oficialii săi au derulat "inspecții neanunțate" la sediile mai multor companii care activează în sectorul furnizării și transportului de gaze naturale din România, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar.

Citeşte şi: Teodor Stolojan a identificat cine NU este de vină pentru eşecul PNL

Consiliul Concurenței a făcut demersurile pentru obținerea autorizațiilor necesare anchetei la companiile de gaze; cazul este investigat în exclusivitate de Comisia Europeană. Potrivit unor surse din sectorul energetic, companiile vizate de investigația Comisiei Europene sunt Transgaz, Romgaz și Petrom. Comisia precizează că oficialii săi au fost însoțiți de omologii lor de la Consiliul Concurenței din România. "Comisia are îngrijorări că firmele implicate ar fi încălcat legislația europeană antitrust care interzice înființarea de carteluri și practicile restrictive, precum și abuzul de poziție dominantă (Articolele 101 și 102 din Tratatul de funcționare a UE). Comisia investighează potențiale practici anticoncurențiale în furnizarea și transportul gazelor naturale în România, în special în legătură cu un presupus comportament anticoncurențial destinat împiedicării exporturilor de gaze naturale din Romania în alte state membre UE", se arată în comunicatul Executivului comunitar.

Citeşte şi: Ce decizii au fost luate în ședința de Guvern din 8 iunie

Comisia Europeană precizează că aceste inspecții neanunțate reprezintă un pas preliminar într-o investigație. Faptul că oficialii Comisiei fac astfel de inspecții nu înseamnă că firmele sunt vinovate de comportament anticoncurențial și nici nu afectează rezultatul investigației. Executivul comunitar adaugă că nu există un termen legal pentru încheierea anchetelor, iar durata depinde de mai mulți factori, inclusiv de complexitatea cazului, cooperarea companiilor și utilizarea dreptului la apărare. Reprezentanții Comisiei Europene au efectuat aceste inspecții neanunțate la sediul companiilor de furnizare și transport al gazelor naturale din România în data de 6 iunie 2016, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.