Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană a aprobat Programul NEXT Bazinul Mării Negre, din care face parte și România. Bugetul este uriaș

Getty Images
comisia europeana

Programul (Interreg VI-B) NEXT Bazinul Mării Negre, pentru care Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației este Autoritate de Management, a fost aprobat de către Comisia Europeană și are un buget total de 72,28 milioane de euro.

Potrivit MDLPA, Programul are un buget total de 72,28 milioane de euro, din care fondurile UE reprezintă 65,05 milioane de euro, iar cofinanţarea naţională a statelor participante este 7,23 milioane de euro.

În aria eligibilă a Programului sunt cuprinse Bulgaria, Georgia, Grecia, Republica Moldova, România, Turcia și Ucraina. România este eligibilă cu regiunea de dezvoltare Sud-Est.

„Marea Neagră este un bazin maritim unic, bogat în viață sălbatică, biodiversitate și patrimoniu, un loc cu resurse naturale excepționale. În perioada 2021-2027, Programul (Interreg VI-B) NEXT Bazinul Mării Negre își propune să valorifice la maximum aceste resurse, finanțând proiecte comune în cadrul următoarelor domenii: cercetare și inovare (utilizarea tehnologiilor inovatoare; dezvoltarea cercetării în domeniul managementului costier și marin integrat; utilizarea tehnologiilor pentru pescuitul sustenabil și acvacultura ecologică); schimbările climatice (instrumente inteligente pentru monitorizarea și prognoza de mediu; măsuri de prevenire și atenuare a impactului schimbărilor climatice; abordarea pericolelor de mediu legate de schimbările climatice; mecanisme de monitorizare și avertizare timpurie în caz de dezastre; acțiuni de redresare ecologică, care să contribuie la adaptarea la schimbările climatice); protecția naturii (protejarea și promovarea biodiversității și a patrimoniului natural; acțiuni de promovare a protecției mediului la toate nivelele educaționale; investiții în infrastructura verde pentru atenuarea poluării și degradării aerului, apei și solului; acțiuni pentru reducerea poluanților și a deșeurilor marine și riverane, colectare și reciclare)”, arată MDLPA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.