Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană a dat OK-ul pe noile vaccinuri anti-COVID recomandate de EMA

Agerpres.ro
comisia europeana

Comisia Europeană a autorizat două vaccinuri anti-COVID-19 care au fost adaptate pentru a oferi protecţie împotriva Omicron, varianta virusului SARS-CoV-2 devenită dominantă în această perioadă în Europa, a anunţat comisarul european pentru Sănătate, Stella Kyriakides, prin intermediul unui mesaj publicat vineri pe Twitter, informează DPA.

Anunţul a fost făcut la doar o zi după ce Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a aprobat aceste vaccinuri adaptate, care au fost produse de alianţa Pfizer-BioNTech şi compania Moderna.

Comisia Europeană a luat decizia de a autoriza cele două vaccinuri la câteva ore după recomandarea formulată de EMA, a precizat Stella Kyriakides.

"Alte autorizări ar trebui să urmeze în scurt timp, pentru a începe campaniile de vaccinare în statele membre", a adăugat ea, vineri.

În comunicatul publicat joi, Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA), al cărei sediu se află la Amsterdam, a făcut următoarele precizări: "Aceste vaccinuri sunt versiuni adaptate ale vaccinurilor Comirnaty (produs de Pfizer-BioNTech) şi Spikevax (produs de Moderna) pentru a combate subvarianta BA.1 de Omicron, pe lângă tulpina originală de SARS-CoV-2".

Deşi subvarianta BA.1 înregistrează o scădere a răspândirii sale, inclusiv în Germania, autorităţile sanitare europene consideră că noile vaccinuri vor oferi o protecţie mai bună (în comparaţie cu vaccinurile iniţiale - n.r.) şi împotriva subvariantei BA.5, în prezent dominantă în Europa, potrivit Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.