Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană a demarat un dialog cu reprezentanţii sectorului financiar pentru a sprijini cetăţenii şi întreprinderile

parlamentul european

Comisia Europeană a lansat, joi, prima sa masă rotundă cu sectorul financiar european, inclusiv cu reprezentanţii consumatorilor şi ai întreprinderilor, pentru a analiza modul în care pot dezvolta cele mai bune practici în sprijinul cetăţenilor şi întreprinderilor din UE, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar, potrivit Agerpres.

Potrivit Comisiei, această reuniune marchează începutul unui dialog cu sectorul financiar european, pentru a se stabili ce măsuri practice de sprijin pot fi puse în aplicare pentru a atenua impactul crizei cauzate de coronavirus. La reuniune au fost invitaţi o gamă largă de reprezentanţi, inclusiv asociaţii de consumatori şi de întreprinderi, asociaţii bancare, de asigurări şi de creditare nebancare, precum şi autorităţile europene de supraveghere.

"Consumatorii casnici şi întreprinderile au nevoie de toate ajutoarele pe care le pot obţine pentru a face faţă perturbărilor cauzate de criza provocată de coronavirus. De aceea, lansăm astăzi un dialog între sectorul financiar şi grupuri care reprezintă consumatorii şi întreprinderile. Prin aceste dialoguri, dorim să găsim soluţii practice la problemele concrete cu care se confruntă întreprinderile şi consumatorii casnici din întreaga UE. Trebuie să ne asigurăm că robinetele de lichidităţi sunt deschise şi că întreprinderile şi consumatorii, în special întreprinderile mici, pot beneficia de sprijinul de care au nevoie", a declarat vicepreşedintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis.

Citește și: Va fi obligatoriu în România! Se vor da bani

Discuţiile au ca scop principal analiza modului în care industria (asociaţiile din sectorul bancar, al asigurărilor şi al împrumuturilor nebancare) poate sprijini cetăţenii şi întreprinderile pe parcursul pandemiei. Acest răspuns trebuie să fie coordonat, pentru a se evita fragmentarea la nivel naţional şi pentru a se asigura condiţii de concurenţă echitabile. Participanţii vor evalua şi măsurile de sprijin pe care industria le-a implementat deja sau pe care le planifică. Asociaţiile de consumatori şi de întreprinderi vor oferi feedback cu privire la eficacitatea măsurilor existente, precum şi cu privire la acţiunile suplimentare şi la coerenţa acestora în întreaga UE.

Executivul comunitar precizează că la aceste discuţii va participa şi comisarul pentru justiţie, Didier Reynders, care va prezenta informaţii cu privire la creditele de consum.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.