Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană a lansat Instrumentul de monitorizare a PNRR-urilor. Avertismentul europarlamentarului Pîslaru pentru Guvernul Ciucă

caleaeuropeana.ro
Dragoş Pîslaru

Comisia Europeană a lansat joi Instrumentul de monitorizare a PNRR-urilor statelor membre, anunță europarlamentarul Dragoș Pîslaru.

Într-o declarație susținută în plenul Parlamentului European Pîslaru a reamintit guvernelor că Mecanismul de Redresare și Reziliență a fost creat de Uniunea Europeană pentru cetățenii ei. Iar Planurile Naționale de Redresare și Reziliență nu sunt ale unui guvern, ci ale cetățenilor. Ele sunt necesare pentru a remedia și moderniza sistemele noastre de sănătate, pentru a corecta pierderile economice, pentru a îndrepta inechitățile sociale, pentru a inova industria și pentru a crea locuri de muncă sustenabile, acces la educație și oportunități pentru copii și tineri.

22 de state membre au planurile aprobate, a precizat europarlamentarul, care a pledat pentru responsabilitate și a cerut ca foile de parcurs să nu fie politizate. „Planul NU e o hârtie care poate fi modificată, NU e un meniu din care să ne alegem doar ce ne place, iar țintele și jaloanele NU sunt un simplu tabel”.

„În calitate de co-raportor al Parlamentului European pe acest mecanism și pe implementarea sa, voi monitoriza modul în care vă faceți datoria față de cetățeni și mă voi asigura că orice derapaj de la interesul cetățenilor europeni va fi aflat și sancționat”, a încheiat Pîslaru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.