Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană a lansat o anchetă antidumping privind produse din aluminiu importate din China

WorldBakers
comisia europeana dublu standard

Comisia Europeană a început vineri o investigaţie antidumping în urma unei plângeri privind produsele laminate plate din aluminiu importate de China în blocul comunitar, transmite Reuters potrivit Agerpres.

Investigaţia va determina dacă produsele investigate provenite din China fac obiectul unui dumping şi dacă importurile au produs prejudicii industriei UE", a informat Jurnalul oficial al Uniunii Europene.

Plângerea a fost formulată în iunie de Asociaţia producătorilor europeni de aluminiu, care susţine că importurile de astfel de produse au crescut atât ca volum cât şi în funcţie de cota de piaţă.

Comisia Europeană a informat că a găsit suficiente dovezi care arată că "din cauza distorsiunilor semnificative care afectează preţurile şi costurile, este inadecvată folosirea produselor fabricate pe plan intern".

Citește și: Ciolacu, atac dur: ‘Economia națională e pusă pe butuci de măsuri aberante. O rectificare bugetară făcută în bătaie de joc și în disprețul realității!’

Investigaţia acoperă perioada 1 iulie 2019 - 30 iunie 2020 iar evaluarea prejudiciului începe de la 1 ianuarie 2017.

Conform unui recent raport, taxele antidumping sau antisubvenţii impuse de Comisia Europeană au condus, în medie, la o scădere cu 80% a importurilor abuzive, astfel încât alte importuri din străinătate nu au fost afectate. Măsurile de apărare comercială instituite de UE s-au dovedit a fi eficace în diminuarea practicilor comerciale internaţionale inechitabile.

În 2019, Comisia a lansat 16 anchete (faţă de zece în 2018) şi a impus 12 noi măsuri (faţă de şase în 2018). O activitate intensă de revizuire a măsurilor existente a condus la încheierea a 18 reexaminări în perspectiva expirării măsurilor, cu 11 mai multe decât în 2018. La sfârşitul anului 2019, UE a instituit 140 de măsuri de apărare comercială, cu 5% mai multe decât în anul precedent. Printre acestea s-au numărat 121 de măsuri antidumping, 16 măsuri antisubvenţii şi trei măsuri de salvgardare. Cel mai mare număr de măsuri de apărare comercială ale UE vizează importuri din ţări precum China (93 dintre măsurile antidumping şi antisubvenţii existente), Rusia (zece măsuri), India (şapte măsuri) şi SUA (şase măsuri).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.