Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană a prezentat planul prin care se realizează tranziția pentru un ecosistem turistic rezilient, ecologic şi digital

Agerpres.ro
comisia europeana

Comisia Europeană a prezentat, marţi, un plan creat în comun cu actorii ecosistemului turistic, care detaliază acţiunile-cheie, obiectivele şi condiţiile pentru a realiza tranziţia verde şi digitală şi rezilienţa pe termen lung a sectorului turistic, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar, conform Agerpres.

Calea de tranziţie invită comunitatea din sectorul turistic să pună în aplicare măsuri în 27 de domenii, inclusiv: să investească în circularitate pentru a reduce consumul de energie şi apă, deşeurile şi poluarea, precum şi pentru a răspunde mai bine cererii tot mai mari de turism durabil; să îmbunătăţească practicile de schimburi de date pentru a permite noi servicii turistice inovatoare şi pentru a îmbunătăţi gestionarea durabilă a destinaţiilor; să investească în competenţe pentru a asigura disponibilitatea forţei de muncă calificate şi cariere atractive în ecosistemul turistic.

"Numai printr-o strânsă colaborare am reuşit să elaborăm o viziune comună pentru turismul din UE şi să convenim asupra modalităţilor de realizare a acesteia. Această cale va stabili agenda pentru turismul european în următorii zece ani. Aş dori să invit astăzi toate părţile interesate să se alăture procesului comun de punere în aplicare", a declarat comisarul pentru piaţa internă, Thierry Breton.

Implicarea activă a tuturor actorilor din sector va fi esenţială pentru succesul tranziţiei verzi şi digitale. Acesta este motivul pentru care Comisia lansează marţi o anchetă online, invitând comunitatea turistică din UE să facă schimb de informaţii cu privire la angajamentele individuale şi colective şi să îşi exprime interesul de a colabora la punerea în aplicare a tranziţiei. Comisia va colabora cu părţile interesate pentru a orienta, a sprijini şi a monitoriza progresele tranziţiei.

Dezvoltarea căii de tranziţie pentru turism a început în iunie 2021 cu o consultare a părţilor interesate cu privire la scenariile pentru tranziţia turismului. Au fost organizate mai multe ateliere şi reuniuni ale părţilor interesate pentru a continua schimbul de idei şi pentru a oferi detalii cu privire la propuneri.

Această cale de tranziţie este prima realizată ca parte a unei acţiuni mai ample anunţate în actualizarea strategiei industriale, publicată la 5 mai 2021, în care Comisia a solicitat ecosistemelor industriale să accelereze transformarea verde şi digitală şi să sporească rezilienţa economiei europene, se menţionează în comunicat.

Comisia a iniţiat principiul creării în comun cu părţile interesate a unor căi de tranziţie ca instrument esenţial de colaborare pentru transformarea verde şi digitală a ecosistemelor industriale.

În prezent, CE lucrează la crearea în comun a unor căi pentru mobilitate, construcţii, industriile mari consumatoare de energie şi ecosistemele economiei sociale şi de proximitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.