Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană a publicat patru noi cereri de propuneri în valoare de 12 milioane de euro în sprijinul mass-mediei de ştiri

europarl.eu
Comisia europeana UE

Comisia Europeană a publicat, luni, patru noi cereri de propuneri menite să stimuleze o sferă publică dinamică şi diversificată şi să promoveze accesul cetăţenilor la informaţii fiabile în întreaga UE, informează un comunicat de presă.

Potrivit Executivului comunitar, o cerere de propuneri va sprijini conţinutul media multilingv privind chestiunile europene prin intermediul platformelor digitale, iar celelalte vizează creşterea producţiei de conţinut în acest domeniu prin intermediul unei reţele de posturi de radio. În plus, un proiect-pilot va sprijini reţelele media pentru tineret care produc conţinut care îndeamnă la reflecţie cu privire la chestiunile curente prin intermediul formatelor şi al evenimentelor de pe platformele de comunicare socială. În plus, o acţiune pregătitoare pentru platformele media urmăreşte să îmbunătăţească accesul cetăţenilor la informaţii de încredere, implicând furnizorii de servicii audiovizuale şi de presă scrisă.

Finanţarea din partea UE a acestor cereri de propuneri se ridică, în total, la aproape 12 milioane de euro. Toate proiectele finanţate se vor bucura de independenţă editorială deplină, scrie Agerpres.ro.

"Sectorul mass-mediei de ştiri a fost grav afectat de provocările pandemiei, aşadar sporirea rezilienţei acestuia şi stimularea inovării sunt acum mai importante ca oricând. Prin intermediul unor astfel de iniţiative, continuăm să promovăm şi să apărăm un ecosistem mediatic liber şi pluralist, care pune accentul pe tinerii Europei, precum şi pe colaborare, pentru a ajuta oamenii să compare puncte de vedere diferite la nivel transfrontalier", a declarat la rândul său comisarul pentru piaţa internă, Thierry Breton.

Noile cereri de propuneri se bazează pe alte două cereri lansate recent pentru a sprijini sectorul mass-mediei de ştiri: o cerere cu privire la parteneriate în domeniul jurnalismului menită să încurajeze colaborarea transfrontalieră la nivel sectorial între organizaţiile mass-media europene de ştiri în cadrul noului program "Europa creativă" şi o cerere de propuneri finanţată prin programul Orizont Europa, care sprijină proiecte axate pe inovare pentru mass-media. Aceste iniţiative fac parte dintr-un efort mai amplu de sprijinire a unui mediu mediatic liber, viabil şi pluralist în întreaga UE, astfel cum s-a anunţat în Planul de acţiune pentru democraţia europeană şi în Planul de acţiune pentru mass-media.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.