Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană a semnat un contract de achiziţii publice pentru furnizarea de sotrovimab, o terapie experimentală cu anticorpi monoclonali împotriva COVID

Elemental-Medium
medicament covid

Comisia Europeană a semnat marţi un contract-cadru de achiziţii publice comune cu compania Glaxo Smith Kline pentru furnizarea de sotrovimab (VIR-7831), o terapie experimentală cu anticorpi monoclonali împotriva COVID-19, dezvoltată în colaborare cu VIR Biotechnology, informează un comunicat al executivului comunitar.

Acesta face parte din primul portofoliu de cinci tratamente promiţătoare anunţat de Comisia Europeană în iunie 2021 şi este, în prezent, în curs de revizuire continuă de către Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA).

Şaisprezece state membre ale UE participă la achiziţiile publice pentru achiziţionarea a până la 220.000 de tratamente. Sotrovimab poate fi utilizat pentru tratamentul pacienţilor cu coronavirus cu simptome uşoare care nu necesită oxigen suplimentar, dar care prezintă un risc ridicat de a evolua către o formă severă de COVID-19. Studiile în curs sugerează că tratamentul timpuriu poate reduce numărul de pacienţi care evoluează către forme mai severe şi care necesită spitalizare sau internare în unităţile de terapie intensivă, scrie Agerpres.ro.

"În strategia noastră de combatere a COVID-19, ne-am angajat să dispunem de cel puţin trei noi tratamente autorizate până în luna octombrie. În prezent, încheiem un al doilea contract-cadru care le oferă pacienţilor tratamente cu anticorpi monoclonali. Pe lângă vaccinuri, schemele de tratament sigure şi eficace vor juca un rol esenţial în revenirea Europei la o nouă normalitate", a declarat Stella Kyriakides, comisar european pentru sănătate şi siguranţă alimentară, citată în comunicat

Anticorpii monoclonali sunt proteine concepute în laborator care imită capacitatea sistemului imunitar de a combate coronavirusul. Aceştia se prind de proteina spike şi blochează astfel legătura virusului cu celulele umane.

Comisia Europeană a încheiat aproape 200 de contracte pentru diferite contramăsuri medicale, în valoare de peste 12 miliarde de euro. În temeiul contractului-cadru actual cu Glaxo Smith Kline, statele membre pot achiziţiona sotrovimab (VIR-7831) dacă şi atunci când este necesar, după ce au primit fie o autorizaţie de utilizare de urgenţă în statul membru în cauză, fie o autorizaţie condiţionată de punere pe piaţă la nivelul UE din partea EMA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.