Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană ajută Ucraina: Ce au decis oficialii

comisia europeana

Ucraina a efectuat reformele necesare pentru ca executivul Uniunii Europene să recomande luna viitoare ca cetăţenii ucraineni să poată călători în blocul comunitar fără viză, a anunţat joi preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, citat de DPA. Cu prilejul vizitei pe care o efectuează joi la Bruxelles, preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a declarat că ţara sa a obţinut 'rezultate concrete' în implementarea reformelor în domeniile combaterii corupţiei, justiţiei şi afacerilor interne.

'Ucraina, în ultimele zile şi ore, a efectuat reforme uriaşe', a spus Juncker. 'Aceşti paşi ne vor permite să facem o propunere pentru liberalizarea regimului de vize în aprilie', a adăugat el. Poroşenko a declarat joi că ţara sa îşi va îndeplini toate angajamentele prevăzute în acordurile de pace referitoare la estul Ucrainei, acuzând în acelaşi timp Rusia că nu a făcut la fel.

Kievul şi mai multe puteri occidentale au acuzat Moscova că alimentează conflictul, furnizând arme şi trupe pentru separatişti, acuzaţii respinse de Rusia. Petro Poroşenko urmează să se întâlnească joi cu cancelarul german Angela Merkel şi cu preşedintele francez Francois Hollande, potrivit unor surse diplomatice. În cadrul convorbirilor cu Jean-Claude Juncker şi cu Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, a mai fost abordată şi chestiunea actualei crize politice din ţară, a spus Poroşenko. Coaliţia aflată la guvernare în Ucraina şi-a pierdut majoritatea legislativă în Ucraina luna trecută. Preşedintele ucrainean şi-a exprimat speranţa că această criză va fi rezolvată 'până la finalul acestei luni'. Poroşenko a precizat că se va întâlni din nou cu liderii UE la summitul din 19 mai, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.