Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană analizează posibilitatea de a adopta măsuri pentru a obliga companiile să elaboreze planuri privind riscurile climatice

europarl.eu
Comisia europeana UE

Comisia Europeană analizează posibilitatea de a adopta măsuri şi de a efectua teste de rezistenţă pentru a forţa companiile să elaboreze planuri de contracarare a riscurilor climatice, anunţă Valdis Dombrovskis, comisarul UE pentru Euro, Dialog Social şi Stabilitate Financiară, anunță MEDIAFAX.

Citește și: EXCLUSIV Avem toate contractele cu fonduri europene ale lui Dan Barna! Partener în proiecte de peste 20 de milioane de euro

Valdis Dombrovskis a declarat că Executivul Uniunii Europene va explora modalităţi de îmbunătăţire a managementului firmelor financiare pentru contracararea riscurilor generate de schimbările climatice.

"Acest lucru va însemna evaluarea situaţiei pentru a stabili dacă avem nevoie de schimbări ale reglementărilor pentru a asigura o raportare mai bună şi a monitoriza riscurile asociate climei", a declarat Valdis Dombrovskis, citat de agenţia Reuters.

Citește și: Ultimă oră! Decizii cruciale luate de Banca Națională, după instalarea Guvernului Orban

Noua echipă a Comisiei Europene va căuta modalităţi de "integrare a riscurilor de sustenabilitate în monitorizarea stabilităţii financiare şi în mecanismele de supraveghere, de genul testelor de rezistenţă şi analizelor de scenarii", a precizat comisarul UE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.