Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană anunță NEGOCIERI FINALIZATE pentru un NOU vaccin: Va conține coronavirus inactivat

Inquam Photos / George Calin
vaccinare 4

Comisia Europeană a anunțat că a încheiat, marți, discuțiile preliminare cu Valneva în vederea achiziționării potențialului vaccin anti-Covid pe care compania îl produce. Astfel, Valneva ar urma să ofere UE 30 de milioane de doze, cu posibilitatea suplimentării cu până la alte 30 de milioane.

Citește și: ÎPS Teodosie S-A SUCIT privind vaccinarea anticoronavirus: Sunt într-un studiu foarte bun și am gânduri pozitive

Potrivit unui comunicat al CE, discuțiile preliminare cu Valneva vin în completarea unui portofoliu vast deja asigurat de vaccinuri care urmează să fie produse în Europa, incluzând contractele deja semnate cu AstraZeneca, Sanofi-GSK, Janssen Pharmaceutica NV, BioNtech-Pfizer, CureVac și Moderna, precum și discuțiile preliminare încheiate cu Novavax, conform Mediafax.

 

Acest portofoliu diversificat de vaccinuri va asigura faptul că Europa este bine pregătită pentru vaccinare, odată ce vaccinurile s-au dovedit a fi sigure și eficace, așa cum este deja cazul pentru cele produse de BioNTech/Pfizer și Moderna, autorizate recent în UE, susțin reprezentanții CE. Statele membre pot decide să doneze vaccinurile unor țări cu venituri medii și mici sau să le redirecționeze către alte țări europene.

„Deoarece pandemia de COVID-19 continuă să evolueze în Europa și în întreaga lume, este mai important ca oricând ca toate statele membre să aibă acces la cel mai larg posibil portofoliu de vaccinuri pentru a contribui la protejarea cetățenilor din Europa și din afara acesteia. Pasul de astăzi în direcția ajungerii la un acord cu Valneva completează portofoliul de vaccinuri al UE și demonstrează angajamentul Comisiei de a pune capăt pandemiei”, a declarat Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene.

Valneva este o companie europeană de biotehnologie care creează un vaccin cu virus inactivat. „Aceasta este o tehnologie tradițională de producere a vaccinurilor, utilizată timp de 60-70 ani, cu metode consacrate și un nivel înalt de siguranță. Majoritatea vaccinurilor antigripale și multe vaccinuri pentru copii utilizează această tehnologie. În prezent, acesta este singurul vaccin cu virus inactivat împotriva COVID-19 aflat în stadiul de studii clinice intervenționale în Europa”, se mai arată în comunicatul CE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.