Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană aprobă condiţionat tranzacţia dintre RWE şi E.ON

europarl.eu
Comisia europeana UE

Comisia Europeană a aprobat reorganizarea masivă de pe piaţa germană a energiei, dar a stabilit condiţii pentru ca E.ON să achiziţioneze Innogy, subsidiara rivalei RWE, în scopul de a prezerva concurenţa în Germania şi în ţările vecine, relatează Reuters, conform Mediafax.

Comisia Europeană a aprobat acțiunea de reorganizare masivă de pe piaţa germană a energiei, dar a stabilit condiţii pentru ca E.ON să achiziţioneze Innogy, subsidiara rivalei RWE, în scopul de a prezerva concurenţa în Germania şi în ţările vecine, relatează Reuters.

Comisia Europeană a anunţat marţi că a identificat ameninţări legate de reduce concurenţei în sectoarele energetice din Germania, Cehia şi Ungaria.

"Este important ca toţi cetăţenii şi afacerile din UE să poată cumpăra gaze şi electricitate la preţuri competitive", a declarat comisarul european pentru concurenţă, Margrethe Vestager, adăugând că angajamentele E.ON înseamnă cu fuziunea nu va duce la restrângerea alegerilor şi la preţuri mai ridicate.

Pentru a răspunde temerilor antitrust ale UE, E.ON a acceptat să vândă părţi din afacerea sa de electricitate din Ungaria, activele din domeniul energiei şi gazelor ale Innogy din Cehia, a întrerupt operarea celor 34 de staţii de reîncărcare pentru vehiculele electrice de pe autostrăzile germane şi a renunţat să mai ofere încălzire pentru majoritatea clienţilor săi din Germania.

Grupul german E.ON are o prezenţă importantă pe piaţa din România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.