Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană: Bistriţa se află printre oraşele finaliste selectate pentru 'premiile europene ale oraşului verde'

bistriteanul.ro
bistrita nasaud

Bistriţa se află printre oraşele finaliste selectate pentru premiile europene ale oraşului verde, anunţate vineri de Comisia Europeană, se arată într-un comunicat al Executivului comunitar.

Premiile "Capitala europeană verde" şi "Green Leaf" recunosc eforturile remarcabile pe care le depun oraşele mari şi mici pentru a îmbunătăţi mediul de viaţă al locuitorilor lor, precum şi angajamentul cu care acestea stimulează noi activităţi transformatoare.

Finalistele pentru premiul "Capitala europeană verde 2024" sunt oraşele Valencia, din Spania, şi Cagliari, din Italia. Premiul "Capitala verde" recunoaşte şi recompensează eforturile locale de îmbunătăţire a mediului şi, prin urmare, a economiei şi a calităţii vieţii în oraşele cu peste 100.000 de locuitori. Premiul se acordă anual unui oraş care este deschizător de drumuri în ceea ce priveşte un stil de viaţă urban ecologic.

În plus, trei oraşe au fost preselectate ca finaliste pentru premiul "Green Leaf 2024" (Frunză Verde Europeană 2024), care recunoaşte eforturile durabile ale oraşelor mici (între 20.000 şi 99.999 de locuitori): Elsinore (Danemarca), Velenje (Slovenia) şi Bistriţa (România), potrivit Agerpres.ro.

"Oraşele se află în centrul luptei noastre împotriva crizelor legate de climă, poluare şi biodiversitate. Este vorba despre combaterea poluării aerului, promovarea mobilităţii curate, reducerea consumului de energie în clădiri, ecologizarea spaţiilor urbane şi abordarea complet diferită a gestionării deşeurilor. Îi arătaţi Europei calea de urmat şi vă situaţi pe primele locuri în privinţa eforturilor depuse pentru a efectua schimbările sistemice şi pe termen lung la care se face apel în cadrul Pactului verde european", a declarat comisarul pentru mediu, oceane şi pescuit, Virginijus Sinkevicius.

Oraşele finaliste anunţate vineri au fost alese pe baza a 12 indicatori de mediu pentru "Capitala verde", respectiv a şase domenii tematice de mediu - pentru premiile "Frunza verde". În octombrie, acestea se vor prezenta juriului prezidat de Comisie, expunându-şi strategia de comunicare şi un plan de acţiune privind modul în care intenţionează să îşi pună în aplicare strategia şi să îşi implice cetăţenii şi părţile interesate pentru a-şi îndeplini obiectivele ecologice.

Oraşele câştigătoare vor fi anunţate la 27 octombrie 2022, în cadrul ceremoniei de decernare a premiilor din "Capitala verde" a acestui an, Grenoble.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.