Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeana critica Guvernul Ponta: Reducerea TVA, efect substantial negativ

ponta guvern sedinta

Comisia Europeana se arata ingrijorata de reducerea TVA-ului si de alte masuri propuse de Guvernul Ponta in noul Cod Fiscal. Vicepreşedintele CE, Valdis Dombrovskis a declarat miercuri, in urma discutiilor cu premierul Victor Ponta, ca potrivit estimarilor Comisiei, reducerea TVA va avea un efect substantial negativ.

"I-am ridicat premierului o serie de preocupări în privinţa planului Guvernului de a promova noul Cod Fiscal, astfel încât să reducă substanţial nivelurile TVA, măsură care, potrivit estimărilor Comisiei, are un efect fiscal substanţial negativ. Această măsură nu corespunde recomandărilor generale ale Comisiei privind politicile fiscale, domeniu în care noi recomandăm să ridicăm povara impozitării de pe muncă, în special de pe forţa de muncă slab plătită, către alte baze de taxare care afectează în mai mică măsură creşterea economică şi, inclusiv, consumul", a spus vicepreşedintele CE.

Premierul Victor Ponta a anuntat marti reducerea TVA la produsele alimentare la 9%, de la 24%, incepand cu 1 iunie. Totodata in Codul Fiscal este prevazuta si o scadere a TVA la 20% pentru orice tip de produs sau serviciu.

Ponta a afirmat, marţi, că Guvernul s-a consultat cu Banca Naţională, Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană şi că nu se aşteaptă la "foarte multe felicitări", dar că instituţiile respective au înţeles care este strategia pe termen mediu şi lung.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.