Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană, răspuns oficial după acuzaţiile 'Politico' la adresa Corinei Creţu

corina cretu

Comisarul european Corina Creţu a fost în urmă cu o lună, ţinta unui articol critic în publicaţia internaţională "Politico". Acuzată că munceşte puţin, că foloseşte în scop personal resursele instituţiei şi că este părăsită de angajaţi din cauza stilului dezordonat de lucru, Corina Creţu a intrat şi în atenţia Comisiei de Afaceri Bugetare din Parlamentul European (PE).

Vezi AICI informaţiile publicate de "Politico!

Reprezentanţii PE s-au autosesizat în urma aparţiei articolului din "Politico" şi a cerut lămuriri de la Comisia Europeană. STIRIPESURSE.RO a intrat în posesia răspunsului trimis de Comisia Europeană către Parlamentul European. Aşa cum era, poate, de aşteptat, Corina Creţu este apărată de colegii din cadrul Comisiei, care dezmint acuzaţiile formulate în presă.

"Purtătorul de cuvânt al Comisiei a explicat deja pe 10 decembrie că mobilitatea angajaţilor din cabinete nu este un lucru excepţional. Cu privire la programul ei de muncă, s-a explicat că pe parcursul primului an de mandat, comisarul Creţu a fost foarte activă, a vizitat 24 de ţări, s-a întâlnit cu peste 40 de preşedinţi regionali, a participat la 10 comitete ale Parlamentului European şi şedinţe de plen şi la şase şedinţe de Consiliu. (...) Serviciul Comisiei responsabil cu gestionarea plângerilor nu a primit nicio plângere de la un fost membru al cabinetului ei", precizează Comisia Europeană.

Comisia mai explică în răspunsul pentru Parlamentul European şi că nu există niciun indiciu că în deplasările în interes de serviciu Corinţa Creţu ar fi abuzat de resursele instituţiei sau că ar fi fost în vacanţe sub pretextul unor vizite oficiale. Nici maşina oferită de Comisie nu are mai mulţi kilometri parcurşi faţă de maşinile altor comisari.

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.